Een TransAcoustic piano kun je zachter zetten dankzij een ingenieus technisch binnenwerk. (Foto: PR)
Een TransAcoustic piano kun je zachter zetten dankzij een ingenieus technisch binnenwerk. (Foto: PR)

Pianospelen zonder de buren te storen. Het kán

lopende zaken

Pianospelen: een feest voor je eigen ontwikkeling, maar lang niet altijd een feest voor de buren. Voor sommigen een reden om dan maar helemaal af te zien van pianoles. "Toch hebben we hier gelukkig hebben we daar mooie oplossingen voor", aldus Rob Klugkist van Clavis Piano's.

Het eindeloos oefenen van de al dan niet getalenteerde pianist(e) nextdoor is een geliefd thema in slapstickfilms en voer voor burenruzies en Rijdende Rechtersessies.

TransAcoustic
"Toch hebben we daar prima oplossingen voor", vertelt Rob Klugkist van Clavis Piano's. "Natuurlijk was er al de silent piano, maar dan zat je altijd met een koptelefoon op en dat speelt ook niet altijd prettig. De firma Yamaha komt nu met de TransAcoustic piano. Een piano die je letterlijk zachter kunt zetten." In het verleden werd een piano wel 'zachter gezet' door vilt tussen de snaar en de hamerkop te zetten (het zg. studiepedaal) "maar dan ben je ook je klank kwijt", aldus Klugkist. "Bij een TransAcoustic piano wordt het hoofdtelefoonsignaal via een versterker naar de zangbodem gestuurd. Je hebt dus volledig het normale pianogevoel, maar wel regelbaar geluid.
Een extra voordeel van de TransAcoustic is dat je de zangbodem ook kunt gebruiken voor andere klanken. Klugkist: "In feite kun je je piano zo als speaker gebruiken. Wil je de pianopartij van Maria Carey meespelen? Eenvoudigweg je speler aansluiten en je bent ineens haar persoonlijke pianiste."

Felicitaties aan Rootz
Geïnteresseerd in de mogelijkheden van de TransAcoustic piano? Uiteraard zal Rob hem in de winkel aan de Kruisstraat graag voor u demonstreren. "maar als je een goed idee van de mogelijkheden wil krijgen, bezoek dan de Open Dagen van Rootz Muziekschool in het Rietveldtheater op 25 juni. Wij plaatsen daar een demonstratiemodel van onze TransAcoustic", vertelt Klugkist, die de gelegenheid meteen aangrijpt om Guus Jochems van harte te feliciteren met zijn 25-jarig jubileum. "En dat we de prettige samenwerking maar mogen voortzetten."

Prima voorwaarden
En voor de (nieuwe) leerlingen van Rootz heeft Rob ook een boodschap: "wie graag wil leren pianospelen kan bij ons drie maanden een digitale piano(van Roland) in bruikleen krijgen, zonder dat je ergens aan vast zit. En mocht je daarna willen overgaan tot aanschaf, dan hebben we daarvoor ook prima voorwaarden en mogelijkheden, zoals een huurconstructie waarbij je in 30 maanden eigenaar wordt, of, onze studentenactie die mogen op vertoon van hun studentenkaart in termijnen betalen." Meer weten: www.clavis.nl