Afbeelding

Fit Ouder Worden van Fys'Optima Delft helpt ouderen om zelfstandig te blijven

lopende zaken

DELFT – Fys'Optima Delft start deze maand met de functionele training Fit Ouder Worden voor iedereen vanaf 70 jaar.

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen. Maar hoe hoger de leeftijd, hoe meer de kwaliteit van de spieren afneemt. "Dat proces begint al rond je 25e jaar en hoort nu eenmaal bij het ouder worden", legt fysiotherapeut Mieke Smits van Fys'Optima Delft uit. "Het is daarom van belang om de spiermassa die je nog bezit getraind te houden, om zodoende nog zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen blijven."
Om dit te stimuleren, verzorgt Fys'Optima Delft de functionele training Fit Ouder Worden. "Niet iedere 70-plusser staat te popelen om naar de sportschool te gaan om hier aan zijn of haar conditie te werken", weet Smits uit ervaring. "En dat hoeft ook niet. Door het oefenen van dagelijkse activiteiten als traplopen, boodschappen doen en iets boven uit een kast pakken krijgen de deelnemers al voldoende training. U merkt gelijk resultaat: dingen die u eerst lastig vond om te doen worden gemakkelijker." Naast uitleg over de manier waarop men fit kan blijven en het doen van oefeningen, is valtraining en –preventie hier ook een belangrijk onderdeel.
De training is ontwikkeld door TNO en Hogeschool Leiden; Fys'Optima Delft gaat deze cursus als eerste in Delft verzorgen.

Meetmoment
De cursus van in totaal 12 weken gaat op maandag 19 september om 14.00 uur van start met een meetmoment. Vervolgens is er elke maandagmiddag om 14.00 uur een uur training op de locatie Vermeertoren aan de Van Beresteynstraat 169. De kosten zijn 75 euro voor de hele cursus, inclusief begin- en eindmeting. Aanmelden kan via
info@fysoptimadelft.nl of tel. 015-2565900.