Afbeelding

Ondernemers smullen van de Kracht van SchieOevers

lopende zaken

DELFT – Het lijkt erop dat de jaarlijkse barbecue van de Bedrijvenkring SchieOevers (BKS) steeds geliefder wordt bij de ondernemers van het Delftse bedrijventerrein. Meer dan honderd gasten waren donderdag 30 juni van de partij op het terrein van roeivereniging Proteus-Eretes aan de Schie, waar zij onder het genot van een écht Delfts biertje van Brouwerij de Koperen Kat en op houtskool gegrilde lekkernijen naar hartenlust met elkaar konden converseren.

Projectcoördinator Jaap Langhout van de BKS zag het allemaal van nabij gebeuren en was bijzonder tevreden: "Er bevinden zich veel gelijkgestemde ondernemers op ons prachtige bedrijventerrein. Tijdens de barbecue laat iedereen het werk even voor wat het is en ontstaan er goede, informele gesprekken tussen de aanwezige partijen. Het betere netwerken, waarbij het niet alleen over zakelijke belangen gaat, maar men elkaar ook daadwerkelijk beter leert kennen."
Economiewethouder Ferrie Förster mocht samen met de andere aanwezigen getuige zijn van de presentatie van Nils Eekhout, Delfts ondernemer van het jaar 2015. De eigenaar van Octatube gaf een voordracht over 'De Kracht van SchieOevers', een boekwerkje waar de sterke punten van het bedrijventerrein helder en overzichtelijk op een rijtje zijn gezet.
Langhout ziet de toekomst voor het bedrijventerrein zonnig in. "Het kanaal wordt verbreed door de provincie Zuid-Holland, wat goed nieuws is voor de scheepvaart en de ondernemingen die hiervan afhankelijk zijn. Daarnaast worden diverse bestaande locaties herontwikkeld: het pand van Delcave bijvoorbeeld wordt een bedrijfsverzamelgebouw, en zo zijn er nog een aantal plekken en panden waar soortgelijke ontwikkelingen op stapel staan. Hier kunnen onder andere ondernemers terecht, die zich vanuit YesDelft! aan het doorontwikkelen zijn. Maar ook de entrepreneurs uit de RoboValley worden met open armen op de SchieOevers ontvangen. We hebben hen een goed bereikbaar bedrijventerrein te bieden, dat uitstekend wordt beveiligd en overal is voorzien van de 'levensader' van de 21e eeuw: razendsnel glasvezelinternet."

Zie voor de beelden van de BKS BBQ ook het uitgebreide fotoalbum op deze site.