Soesoe reisde in haar rol van Miss Indian Beauty Netherlands 2015 onder meer naar Egypte. (foto: Amr Tarek)
Soesoe reisde in haar rol van Miss Indian Beauty Netherlands 2015 onder meer naar Egypte. (foto: Amr Tarek)

'Miss' Soesoe heeft een bijzonder jaar achter de rug

kijk op de wijk

DELFT – Haar jaar als Miss Indian Beauty Netherlands zit erop. De in het Delftse stadshart opgegroeide Soesoe Mustafa heeft er mooie ervaringen en grote plannen aan overgehouden.

In augustus 2015 werd Soesoe Mustafa verkozen tot de Nederlandse Miss Indian Beauty en mocht ze ons land vertegenwoordigen tijdens de wereldwijde Miss Indian Beauty-verkiezing in India. Het was de start van een jaar vol bijzondere ervaringen. "Ik heb erg veel gereisd", steekt Soesoe van wal. "Onder meer naar Egypte. Dat ligt misschien niet zo voor de hand met betrekking tot Miss Indian Beauty, maar mijn eigen roots liggen niet alleen in India. Er stroomt ook Egyptisch en Arabisch bloed door mijn aderen. Toen ik op een gegeven moment een foto op social media had gedeeld met de hashtag #EgyptBloom, werd ik vervolgens door hen benaderd. Deze organisatie heeft zich ten doel gesteld om Egypte te promoten als toeristische bestemming. Ik kreeg een uitnodiging om naar Egypte te komen voor een filmopname, waarin ik het land van de farao's als vakantieland aanprijs in drie talen: Nederlands, Engels en Arabisch."

Fotoshoot
Maar daar bleef het niet bij. Nadat het promotiefilmpje was uitgebracht, kreeg Soesoe een uitnodiging voor een fotoshoot van Egypt Bloom in Hotel Le Meridien Pyramids in de Egyptische hoofdstad Cairo. "Een volledig gesponsord verblijf in een prachtig hotel. Nou, je begrijpt dat ik dat niet wilde laten schieten", lacht ze. "De fotografen verwachtten dat ik daar als een ware diva zou arriveren. Maar zo ben ik helemaal niet, ik ben juist hartstikke nuchter en down-to-earth. Dat koester ik ook." Voor alle partijen werd het zodoende een leuke ervaring.
In juni van dit jaar mocht Soesoe haar kroon alweer inleveren. "Ik ben blij dat ik heb meegedaan, ik heb een geweldig internationaal netwerk kunnen opbouwen." De rechtenstudente gaat zich nu concentreren op het afronden van haar studie: "Ik moet mijn scriptie nog schrijven en dan ben ik juriste." Dit heeft prioriteit, want ze heeft inmiddels een aanbod op zak van een vliegtuigmaatschappij om in Dubai als legal advisor aan de slag te gaan. Ook het uitbouwen van haar eigen modelijn en modellenwerk staan op haar to-do-list.

Soesoe Mustafa is inmiddels ook ambassadrice geworden van Pink Ribbon. (foto: Mohammad Mahmoud)