Afbeelding

Mooi Weer Spelen komend weekend

cultuur

DELFT - Komend weekend is alweer de 31e editie van Delfts straattheaterfestival Mooi Weer Spelen op en rond de Markt van Delft. Artiesten uit binnen- en buitenland brengen hoogwaardige, komische, poëtische en spannende voorstellingen.

Theater, dans, circus en beeldende kunst vloeien naadloos in elkaar over. Het festival begint op vrijdagmiddag drie uur en gaat door tot zondagmiddag. Bizarre figuren lopen door De Klis. In een roeibootje in de Hippolytusbuurt-gracht is op zondagmiddag de voorstelling Dood op de Boot, een dansvoorstelling waarin een romantisch stel elkaar al dansend talloze keren doodt. Het complete programma vind je op MooiWeerSpelen.nl.

Unieke muziekparade van Poptahof naar Markt
Volgende week zaterdagavond 22 juni start om 22:00 uur in Poptahof de unieke muziekparade 'Le Chant des Sirènes' (De Zang van Sirenes). Via het Westerkwartier en langs het station trekt de parade naar de Markt. Om 23:30 uur is daar de finale.Het is een hele bijzondere ervaring om achter de twee karren met lichtgevende, omgebouwde alarmsirenes aan te lopen. De muziek is buitenaards. Het mechanisch orkest uit Frankrijk reist de hele wereld over. Speciaal voor Delft speelt het gezelschap op de Markt een nummer van Jacob Van Eyck, componist uit de Gouden Eeuw. Loop ook mee! Zie MooiWeerSpelen.nl.

Afbeelding