De organisatrices hebben in ieder geval heel veel zin in het Agathafestival. Links Merte Klumperman en rechts José Zeldenthuis
De organisatrices hebben in ieder geval heel veel zin in het Agathafestival. Links Merte Klumperman en rechts José Zeldenthuis

Potpourri aan stijlen op Agathafestival

cultuur

DELFT – Zaterdag 26 mei vindt het derde Agathafestival plaats. Dit evenement, georganiseerd door de partners (Delft Design, Kunstsuper Delft, Kadmium en TOP Delft) van het Prinsenkwartier, presenteert een potpourri aan stijlen. Letterlijk voor elk wat wils met kunst en techniek als verbindend thema.

José Zeldenthuis (projectregisseur bij het Prinsenkwartier): "Elk jaar groeit het festival een beetje groter. Verleden jaar, tijdens de Open Monumentendag, was de regen helaas spelbreker. Dit keer ziet het er qua weersverwachting goed uit en rekenen we op minimaal 600 bezoekers. Voor de invulling van het programma hebben we diverse partners in de stad benaderd. GeoCity verzorgt een workshop met satellietkaarten en men kan in gesprek met stadsfilosoof Hubertus Bahorie. Het publiek krijgt een kleurrijk palet voorgeschoteld, een programma waarin we de pijlers van Delft verbinden: historie, innovatie, technologie en creativiteit."

Montmartre
Vanaf 14.30 uur barst het spektakel los op het Agathaplein. "In twee tenten kun je naar artiesten kijken en luisteren. Daaromheen, op het plein zelf, zie je kunstenaars live aan het werk in een Montmartre-achtige setting. Marieke Rolloos van Atelier Zeven komt met een heuse atelierbus en bij Delft Design kan een bijenhotel worden gebouwd. Verder kunnen kinderen (en volwassenen!) speelgoed maken van bioplastic."

Dichters
Van 19.30 tot 23.00 uur kan worden genoten van dichters uit het hele land. "Voor de eerste editie van Dichtbaar Delft heeft Etwin Grootscholten, dichter van de Provincie Zuid-Holland, zes dichters weten te strikken: Bart Smout (uit Tilburg, stond al eerder op Lowlands), Wieke Hart (uit de Zaanstreek, moderne dichter met galgenhumor), Simon Mulder (uit Amsterdam), Gijs ter Haar ('The Godfather of Slam', 3x zilver op het NK Poetry Slam), Demi Baltus (uit Arnhem, raak en ritmisch) en Tim O' tentic (scherp en hilarisch). We zijn van plan om met Dichtbaar Delft weer maandelijks 'ten strijde te trekken', zoals we voorheen deden met het onvolprezen Dichterbij de Bar. We gaan beginnen in Barbaar om vandaaruit maandelijks een andere bar in Delft te overvallen met performances en woordkunst." Van 22.00 tot 23.00 uur is het podium vrij voor iedereen die zijn of haar dichtkunsten wil botvieren.

Muziek
Natuurlijk mag ook muziek niet ontbreken. Zoals altijd, in de stijl van ons maandelijkse Live@PK, een beetje anders dan anders. We hebben klassiek, maar ook jazz met hiphopinvloeden. De artiesten/bands die door Dennis de Winter zijn geprogrammeerd maken vanaf 17.00 uur hun opwachting. Je kunt komen genieten van Diligent, Trifid, Marcelo Godoy, en Majazzu.

Mede-organisatrice Merte Klumperman: "Dus voor een uitgebreid programma vol muziek, workshops, dichters, debat, kunstenaars, design, techniek en ontwerp binnen het thema 'Me, mass & community' moet je zaterdag op het Agathaplein zijn! Duim met ons mee voor mooi weer."