Op de Markt, maar op tal van plekken in de stad, komen podia te staan waar bands en muzikanten het publiek zullen trakteren op jazz-muziek. (foto: archief)
Op de Markt, maar op tal van plekken in de stad, komen podia te staan waar bands en muzikanten het publiek zullen trakteren op jazz-muziek. (foto: archief)

Delft is vier dagen in de ban van jazz

cultuur

Delft is in het laatste weekend van augustus weer drie dagen in de ban van de jazz-muziek. Dan vindt op dertien locaties in de binnenstad het Jazz Festival Delft plaats.

De opening is donderdag 24 augustus in het Flora Theater. Jazz Festival Delft opent hier, in samenwerking met Filmhuis Lumen, het festival met de film Miles Ahead, een meeslepende en aangrijpende ontdekkingstocht over Miles Davis met in de hoofdrol de Oscar-genomineerde Don Cheadle, die ook de film regisseerde. Na afloop een spetterend optreden van Varekamp Plays Miles. Daarna wordt publiek drie dagen lang getrakteerd op jazz, jazz en nog eens jazz.
Op de mooiste en grootste pleinen van de binnenstad staan podia waarop bands en muzikanten optreden. Dit zijn de Markt, het Doelenplein, het Sint Agathaplein, Heilige Geestkerkhof en de Beestenmarkt. Naast de muziek op de pleinen zijn ook optredens in andere Delftse straten of in horecagelegenheden.
De variatie aan muziek is enorm. Van de meest klassieke vormen van jazz tot hippe dj's, alle vormen van jazz passeren de revue. Door de enorme verscheidenheid aan soorten jazz-muziek is er altijd wel een vorm die bij je past.
Jazz Festival Delft is één van de grotere evenementen in de stad. Het trekt jaarlijks zo'n 30.000 bezoekers, afkomstig uit heel Nederland, naar Delft. En dat is ook niet gek. Want waar vindt je zoveel leuke live-muziek, zonder hier ook maar één euro voor te hoeven betalen?
Jazz Festival Delft is op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus in de Delftse binnenstad. Zie voor meer informatie en het volledige programma de website www.jazzfestivaldelft.nl.