In de Kunstsuper koop je voedsel voor de geest (Foto: PR)
In de Kunstsuper koop je voedsel voor de geest (Foto: PR) Foto: PR

Voedsel voor de geest bij Kunstsuper Delft

cultuur

DELFT - In één van de mooie middeleeuwse gebouwen van het Prinsenkwartier aan het St. Agathaplein in Delft is de Kunstsuper Delft te vinden.

Als u met tramlijn 1 naar Delft gaat en uitstapt bij halte Prinsenhof, gaat u het hek door en betreedt u het mooie en historische Agathaplein. U staat dan midden in wat nu het Prinsenkwartier heet. Het plein zelf met de scheve toren van de Oude Jan, de zuilen met Delfts blauw, de bomen en het terras van de Barbaar strijden om uw aandacht. De Kunstsuper is gevestigd in het witte pand met de vele ramen aan uw rechterhand. Het is een supermarkt voor kunst.

Voedsel voor de geest
Net als in een gewone supermarkt wordt hier voedsel verkocht. Het verschil is dat het hier voedsel voor de geest betreft. Vele kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd in de Kunstsuper: een superbreed aanbod van keramiek tot textiel, metaal, glas enzovoorts. Iedere bezoeker ziet hier wel dingen die hij of zij kan waarderen. Veel mensen die hier binnenkomen reageren heel verrast: 'Wat leuk dit allemaal!' Ze worden er blij van! De lokale deelnemende kunstenaars willen allereerst hun producten laten zien en mensen inspireren. Zij bemensen samen met vrijwilligers de balie. Bij hen kunt u terecht in geval u hebberig wordt; alles is te koop tegen schappelijke prijzen. U kunt bij de Kunstsuper bovendien terecht voor een creatieve workshop of een rondleiding. Elke maand is er extra aandacht voor het werk van twee van de kunstenaars: '2 Artists in the Spotlight'. De Kunstsuper is onderdeel van Het Prinsenkwartier, samen met Museum Prinsenhof, galerie Kadmium, TOP, Delft Design, Maakbaar en café de Barbaar. In het Prinsenkwartier is door samenwerking sprake van wederzijdse inspiratie door kunst, wetenschap, techniek, cultuur en lekker eten. Adres: St. Agathaplein 4 (schuin tegenover Museum Prinsenhof). Openingstijden. dinsdag-vrijdag: 11.00 -17.30 zaterdag en zondag 11.00 -17.00. www.kunstsuperdelft.nl. facebook: Kunstsuper Delft. info@kunstsuperdelft.nl.