De ansichtkaarten met werken van René Jacobs.
De ansichtkaarten met werken van René Jacobs.

Werk van René Jacobs nu in 35 landen verkrijgbaar

cultuur

Sta er niet raar van te kijken als u binnenkort in buitenland plotseling oog in oog staat met het Meisje met de Beugel van René Jacobs uit Delft. Zijn kleurrijke en humoristische werk is vanaf nu te verkrijgen in 35 landen.

Het bekende en internationaal opererende bedrijf Art Unlimited, die posters en ansichtkaarten uitbrengt van beroemde kunstenaars zoals van Picasso tot Andy Warhol, van Keith Haring tot Dick Bruna, heeft een vijftigtal schilderijen van René Jacobs opgenomen in zijn collectie.

Sinds 1981 heeft Art Unlimited inmiddels meer dan 20 duizend afbeeldingen uitgegeven waarvan in totaal 200 miljoen kaarten werden verkocht. Volgens René onderstreept deze verspreiding dat zijn humor culturele en regionale grenzen ontstijgt en dat hij een beeldtaal heeft ontwikkeld die in alle landen van de wereld begrepen kan worden. Hij heeft nationaal en internationaal enige naam verworven met zijn bewerkingen op het werk van Vermeer. Zijn meisje met beugel naar het meisje met de Parel van de grote Delftse Meester heeft al eerder zijn weg gevonden naar alle delen van de wereld. Maar ook een vijftigtal andere kunstwerken van René Jacobs zijn opgenomen in de collectie van Art Unlimited, zoals No Satisfaction in 015 en zijn bekende satirische portret van onze Koning.

Alle ansichtkaarten zullen ook te koop zijn bij zijn eigen galerie in Delft of bij zijn webshop www.mini-arts.nl. Galerie de Kunstkop is gevestigd op de Nieuwe Langendijk 10 en fungeert als atelier en expositieruimte van René Jacobs.

Meer informatie over zijn werk en zijn galerie is te vinden op www.galeriedekunstkop.nl.