Liza Ferschtman. (Foto: PR/Ronald Knapp)
Liza Ferschtman. (Foto: PR/Ronald Knapp) Foto: PR

21e Delft Chamber Music festival: 'Echt waar?'

cultuur

DELFT - Van 27 juli t/m 6 augustus 2017 wordt de historische binnenstad van Delft voor de 21ste keer opgeluisterd door het Delft Chamber Music Festival. Het thema van deze editie is 'Echt Waar?'

Artistiek leider en violiste Liza Ferschtman nodigt de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om elf dagen lang samen met haar op zoek te gaan naar de waarheid in de muziek. Een onmogelijke opgave natuurlijk, maar toch? Wordt de perceptie van de luisteraar gestuurd door het verhaal in of achter de muziek? Kan muziek mensen aanzetten tot daden? Componisten zijn verbannen vanwege hun muziek. Liza Ferschtman: "Ik ga de uitdaging aan om de luisteraar zijn eigen waarheid in muziek te laten vinden tijdens ons festival." Zij zal dit doen dan de hand van hoogtepunten uit de kamermuziek, dans en literatuur. Meer informatie op www.delftmusicfestival.nl.

Nieuw in 2017
Het Delft Chamber Music Festival heeft dankzij de hoge kwaliteit van de concerten en de zomerse, intieme setting een unieke plek verworven binnen het Nederlandse festivallandschap. Dit jaar presenteert het festival met trots een nieuwe samenwerking met het Gergiev Festival in Rotterdam. In de multimediale voorstelling Begin van een onbekend tijdperk leest acteur Thom Hoffman werk voor van Konstantin Paustovski. Deze herinneringen aan de Russische revolutie worden voorzien van filmbeelden uit die tijd (1917 en verder) en muziek van Sergei Prokofiev: Visions Fugitives, uitgevoerd door Liza Ferschtman (viool) en Ole Christian Haagenrud (piano). De dramaturgie is in handen van Willem Bruls.

Jong talent
Net als voorgaande jaren worden de Jong Talent Dag, het Marktconcert en de Night at the Museum weer georganiseerd. Herkenbaar en geliefd repertoire wordt hierbij gecombineerd met minder bekend. Bekende musici uit de hele wereld maken hun opwachting. Denk aan Mahan Esfahani, het Stockholm Syndrom Ensemble, Enrico Pace, Aleksander Madzar,en Sharon Kam. Meer infortmatie en kaarten via www.delftmusicfestival.nl.