Inge van Aalst werkt graag in lila, wit en grijs
Inge van Aalst werkt graag in lila, wit en grijs Foto: PR

De Kunstenaars van Kadmium - deel 8

cultuur

In de rubriek 'De Kunstenaars van Kadmium' wordt op deze website om de week een andere kunstenaar belicht. Deze week deel 8, met Inge van Aalst

Naam: Inge van Aalst (1963)

Disipline: Schilderkunst

Atelier: Mandenmeesterstraat 32 in Pijnacker

www.artinge.nl

www.facebook.com/artinge.nl

Ik ben de kunstenaar in mijzelf tegengekomen tijdens de opleiding kunstzinnig dynamisch coachen De Kleine Tiki in Breda.Daar leerde ik: 'niks moet en alles is goed'. Vanuit het niet-presteren ontdekte ik de ruimte om te durven spelen met materialen en te genieten in het moment.Hierna ben ik naar buiten gekomen als autodidact met mijn werken. Sinds juli 2016 ben ik als kunstenaar verbonden aan Kadmium. 
Voor mij is schilderen: even niet denken en vooral genieten.

Mijn werken ontstaan door het maken van kleine stapjes, elke keer weer een laagje, zo bouw ik de werken op. Thema's zoals ver-binden, ont-dekken en ont-moeten is een inspiratiebron voor mij. In deze thema's zitten tegenstellingen, zoals ja en nee, donker en licht, ruw en glad, klein en groot. Voor mij is het van betekenis dat de tegenstelingen er mogen zijn en dat ze samen weer één geheel maken, maar ook ruimte maken voor nieuwe mogelijkheden. Ik werk met acrylverf op papier, linnen doek en mijn laatste werken op hout met plamuurmessen.

Ik gebruik stroken linnen, gaasverband en marmerpoeder.

De kleuren blauw, lila, roze, wit en grijstinten, komen terug in mijn werken.

Afbeelding