Cultuurberichten

cultuur

Bijzondere documentaire met gastspreker

Filmhuis Lumen vertoont zaterdag 11 februari om 15.00 uur 'Human', een indringende documentaire over de mens. Te zien zijn interviews met honderden mensen uit alle windstreken. Zij geven hun visie op de wereld, gelardeerd met onthutsend mooie beelden van vaak mensonterende economische activiteit. De filmvertoning is in samenwerking met het Prinsenkwartier (Sint Agathaplein 4, Delft). naar aanleiding van hun tentoonstelling 'Individu en masse'.Gastspreker Ted Barendse leidt de film in. Meer info: www.filmhuis-lumen.nl.

Franse chansons door 'Messa di Voce'

Het Delftse 'Messa di Voce' zingt zaterdag 11 februari Franse chansons uit de 16de eeuw van diverse componisten zoals Costeley, Willaert, de Sermisy en de Lassus. Medewerking wordt verleend door het blokfluitkwartet Capriola, dat ook een aantal danscomposities zal uitvoeren. Het concert begint om 20.15 uur in de Oud-Katholieke Kerk aan de Bagijnhof 21 in Delft. Kaarten kosten 10 euro.

Sluijs en Alfano geven lezing over zelfdoding

Naast zijn praktijk als grafisch ontwerper initieert Richard Sluijs onder de naam RichLab zelfstandige projecten waarin hij commentaar levert op actuele gebeurtenissen of maatschappelijke ontwikkelingen onderzoekt. Zijn werk 'The Complete Lexicon of Crisis Related Suicides 2008 - 2013, Volume 1' is zo'n project. Maandenlang verzamelde Richard Sluijs op internet en andere media berichten over mensen die zelfmoord pleegden als gevolg van de economische crisis. Marc Alfano, als filosoof ondermeer verbonden aan de TU Delft, doet ontdekkingen met de zogeheten data-mapping methode. Is deze techniek ook bruikbaar om uitspraken te doen over uiteenlopende gegevens van nabestaanden en zelfmoord-slachtoffers uit de Lexicon van Richard Sluijs? Samen geven ze vanaf 16.00 uur een lezing in 38CC aan de Hooikade 13.

Eerste artiesten Aangeschoten Wild bekend

De negende editie van het Festival Aangeschoten Wild is op vrijdag 31 maart. Dit unieke muziek- en cultuurfestival op Lijm & Cultuur in Delft maakte afgelopen week de eerste namen bekend. "OIJ, The Cavern en Starfish", zo bijt programmeur Thomas het spits af. "Een drietal artiesten dat de diversiteit van het festival direct laat zien." Vorig jaar stond OIJ op het International Festival of Technology. Zijn grote hit BLINDED was vlak na uitkomen de op zes na meest gedeelde single wereldwijd. Kaarten, line-up en ander nieuws zijn te verkrijgen via www.aangeschotenwild.com.