Fat Harry in actie. (foto: Pemmy Larmené)
Fat Harry in actie. (foto: Pemmy Larmené)

Delft heeft volgende maand weer drie dagen ‘the blues’

cultuur

In de Delftse binnenstad is volgende maand de negentiende editie van het Bluesfestival Delft. En net als vorig jaar worden ook dit keer op zondagmiddag optredens ingepland.

De ruim 70  live-optredens staan gepland vanaf vrijdag 17 februari tot en met zondagmiddag 19 februari en brengen een keur aan muzikanten naar Delft.

Een groot aantal van deze muzikanten heeft in het recente verleden Blues Awards gewonnen in Nederland en België, zoals The BluesBones, Sugar Boy & the Sinners, The Juke Joints, Fat Harry & the Fuzzy Licks, Robbert Fossen en Dave Chavez. Bovendien staat de jonge Duitse bluesrocker Jesper Munk op het podium van De Tobbe en presenteren The Veldman Brothers, Them Lewis Boys en Detonics hun nieuwste cd tijdens hun optredens in Delft.

Zoals bij eerdere edities verwacht Delft weer een groot aantal bluesliefhebbers uit binnen- en buitenland die zich kunnen vermaken met een uitstekend programma vol met diverse stromingen uit de blues zoals bluesrock, zydeco, jump & jive, rock & roll en akoestische delta-blues.

Behalve een groot aantal optredens heeft het Affligem Bluesfestival Delft een succesvolle mondharmonica-workshop, bluesbrunch en andere specials op het affiche.  Zoals elk jaar is de toegang voor het festival gratis.

Het volledig festivalprogramma kan worden bekeken via www.delftblues.nl.

Ook zijn via de site en de programmafolder hotel-arrangementen te vinden die het verblijf tijdens het Bluesfestival in de prachtige historische binnenstad nog aangenamer en voordeliger maken.