Jasper van Kuijk.
Jasper van Kuijk.

Jasper van Kuijk en de uitdagingen en valkuilen van nieuwe producten

cultuur

Cabaretier, TU Delft-docent en Volkskrant-columnist Jasper van Kuijk vertelt zondag 6 november tussen 14.00 uur en 15.00 uur bij Boekhandel Huyser in Delft over zijn nieuwe boek 'Hoe moeilijk kan het zijn?'. Hij laat dan met een aanstekelijke mix van ironie en absurdisme zien wat de principes, uitdagingen en valkuilen van het creëren van nieuwe producten zijn.

Of het nu gaat om rookmelders, ov-fietsen, beamers of de stiltecoupé: sommige producten wil je omhelzen en andere het raam uitgooien. Maar hoe komt dat? Het is vaak lastig er de vinger op te leggen; je kunt de kwaliteit van een ontwerp namelijk niet (alleen) beoordelen op het uiterlijk. Van Kuijk laat aan de hand van vele herkenbare voorbeelden zien waarom ontwerpen een complexe bezigheid is, waarin men ondanks de beste bedoelingen verrassend vaak kan verdwalen.

Jasper van Kuijk is cabaretier, columnist én universitair docent aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. In 2010 won Van Kuijk het cabaretfestival Cameretten en twee weken later promoveerde hij op een onderzoek naar hoe makers van consumenten-elektronica omgaan met gebruiksgemak.

Toegang is gratis, aanmelden niet nodig.