Afbeelding

Schipluidense koren zingen vrijdag 28 oktober voor Delftse burgemeester

cultuur

De koren/zangverenigingen Vivace en St. Michaël uit Schipluiden voeren op vrijdag 28 oktober om 20.00 uur in het Armamentarium in Delft de Carmina Burana van Carl Orff uit.

Koos van Beurden dirigeert beide koren, een groot orkest en de solisten Diane Verdoodt (sopraan), Seil Kim (tenor) en Hans Christian Hinz (bas). Speciale gast bij dit concert is de nieuwe Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt. Vivace en St. Michaël willen haar dit concert graag aanbieden omdat zij van 1994 tot 2003 burgemeester van Schipluiden is geweest en heel veel heeft betekend voor beide zangverenigingen.

De Carmina Burana is een werk met een grote dynamiek. Carl Orff (1895-1982) componeerde het stuk op teksten in het Latijn en middelhoog Duits uit de Middeleeuwen. Het werd in 1937 voor het eerst uitgevoerd in Frankfurt. Het eerste deel van de compositie genaamd 'In de Lente' bestaat uit liefdesliederen, het tweede deel 'In de Taverne' uit drank- en gokliederen en het derde deel 'In de hof der liefde' uit liederen over de zinnelijke liefde. Het geheel wordt voorafgegaan en besloten door een hymne aan Fortuna, de godin van het lot. Dit is ook het bekendste deel van het stuk en het werd vaak gebruikt in films en reclames.

Het concert is op vrijdag 28 oktober - dus niet op donderdag 27 oktober, zoals in de papieren editie van Delft op Zondag stond, in het Armamentarium aan de Korte Geer 1 in Delft. 

Kaarten kosten 22 euro, jongeren tot en met 18 jaar betalen 11 euro. Ze kunnen digitaal worden besteld via de website www.zangverenigingvivace.nl , maar zijn ook aan de zaal verkrijgbaar.