Alex Boogers komt woensdag 2 oktober naar Schipluiden.
Alex Boogers komt woensdag 2 oktober naar Schipluiden.

Auteur Alex Boogers komt naar Op Hodenpijl

cultuur

Auteur Alex Boogers - uit Vlaardingen - baarde veel opzien met zijn novelle 'Wanneer de mieren schreeuwen' over de Rotterdamse Sedar Soares. Zijn laatste boek 'Alleen met de goden' won de Nederlandse Boekhandelsprijs 2016. Woensdag 2 november is hij vanaf 20.00 uur te gast bijOp Hodenpijl.

Alex Boogers (1970) debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L. Lee met Het boek Estee. Zijn uitgever wist voor publicatie niet wie achter het pseudoniem schuilging. Gevraagd naar biografische informatie schreef M.L. Lee: 'In Azië leven nog steeds grootse kunstenaars die niemand van naam kent, omdat ze hun werk niet signeren en zichzelf er niet voor op de borst slaan.' Zijn tweede roman Het waanzinnige van sneeuw publiceerde Alex Boogers in 2002 onder zijn eigen naam. Daarna verschenen de boeken Lijn 56 en Het sterkste meisje van de wereld

In 2010 verscheen de roman De tijger en de kolibrie, die in december werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Zijn boek Alle dingen zijn schitterend uit 2012 werd genomineerd voor het Beste boek van Rotterdam. 
Het boek Wanneer de mieren schreeuwen publiceerde Boogers gratis als e-boek. Boogers publiceert ook korte verhalen, interviews en artikelen in Vrij Nederland, Esquire en Nieuwe Revu. In 2016 werd Boogers met zijn boek Alleen met de Goden genomineerd voor de shortlist van de Libris Literatuurprijs. 

Op 2 november leest hij bij Op Hodenpijl aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden voor uit eigen werk, beantwoordt hij vragen en signeert boeken. De entree bedraagt 15 euro. Zie voor meer informatie www.ophodenpijl.nl