Afbeelding

Muzikaal weekend op Kijkduin

cultuur

Stichting Beach Resort Kijkduin & Ondernemersvereniging van Kijkduin laten oude en mooie muzikale tijden herleven tijdens Proeverij Gastvrijdag en The Boulevard of Golden Oldies.

Aanstaande vrijdag en zondag komen muziek - én culinaire liefhebbers weer volop aan hun trekken op het Deltaplein te Kijkduin.

Vrijdag 26 augustus treden gitaarvirtuoos Jan de Hont en het duo Rosy en Ronn op tijdens de Proeverij Gastvrijdag Kijkduin Aanvang van het evenement is 17.00 uur.

Jan de Hont speelde bij ZZ & the Maskers. Hij trad op met Boudewijn de Groot. Voorts met Neerlands Hoop met Freek de Jonge en Bram Vermeulen. Met diverse muzikanten uit de legendarische groep 'Doe Maar' vormde hij de Magnificent Seven en ook begeleide Jan ooit Rob de Nijs.

Johan Derksen maakte enkele jaren geleden een mooie TV documentaire over deze gitaarvirtuoos die onder meer met zijn geniale gitaarpartijen te horen is op tal van platen van Nederlandse artiesten. Dit najaar toert hij weer met de pioniers van de Nederpop en trekt uitverkochte zalen.

Rosy Pereira vormde in de jaren zeventig met Andres het hitduo Rosy & Andres. Zij volgde toen Sandra Reemer op bij het duo.

Ronn van Etten speelde bij Rudy Bennett & the New Motions en treedt voorts op met FLIRT en New Page.

Zondag 28 augustus aanstaande treedt The Jumping Jewels Revivalband op tijdens The Boulevard of Golden Oldies. De aanvang van dit evenement is 15.30 uur.

The Jumping Jewels zijn ontstaan in de omgeving van de Haagse Zuiderpark-buurt en waren aanvankelijk bekend als Johnny & His Jewels (later Johnny Lion & The Jumping Jewels). Al in de eerste jaren fungeerde het gezelschap als de begeleidingsband van Johnny Lion. Bekende namen zoals Joop Oonk en Cees Kranenburg jr. maakten ooit deel uit van deze legendarische band die tegenwoordig als de Jumping Jewels Revivalband door het leven gaat. De zanger in de band, Tony Hagen, zal zeker de jaren zestig hit 'Sophietje' - zij dronk ranja met een rietje - laten horen. Zanger Rob van Reeuwijk zal tijdens de pauze een optreden verzorgen.

Parkeren in Kijkduin is nog steeds gratis maar wees op tijd. Ook met het openbaar vervoer is deze bruisende badplaats goed te bereiken. Naast alle mooie evenementen is Kijkduin ook genieten aan boulevard, strand en zee van uitstekende horeca, gezellige winkels en een fijne sfeer.

De evenementen worden aangeboden door de Stichting Beach Resort Kijkduin & de Ondernemersvereniging van Kijkduin.