De 194 Pontoon Bridge Regiment Military Band is over een klein maandje te zien tijdens Taptoe Delft.
De 194 Pontoon Bridge Regiment Military Band is over een klein maandje te zien tijdens Taptoe Delft.

Oost ontmoet West tijdens Taptoe Delft

cultuur

DELFT - Dat Taptoe Delft bekent staat om haar attractief en afwisselend programma, is een feit. Ook tijdens de tiende editie, op vrijdag 9 en zaterdag 10 september, heeft de organisatie weer een orkest gecontracteerd met internationale naam en faam.

Oost ontmoet west is het sleutelwoord voor de 194 Pontoon Bridge Regiment Military Band om een gastoptreden te verzorgen op het mooiste muziektheater in Delft, op de Markt, midden in de historische binnenstad van Delft.
Veertig professionele musici verzorgen elk optreden een wervelde show en brengen daarbij een veelzijdig repertoire aan traditionele en hedendaagse muziek en vooral veel entertainment. Het orkest is een graag geziene gast bij veel officiële gelegenheden en vele andere evenementen. Zo waren zij onder meer te gast bij de inauguratie van rijkswegen in Oekraïne, de viering van de twintigste verjaardag van de onafhankelijkheid van Oekraïne en de 135ste verjaardag van de Railway Troepen van Wit-Rusland.

Sporen verdiend
Ook internationaal heeft het orkest inmiddels haar sporen verdiend. Zo verzorgden zij onder meer in 2013 maar liefst zeventien voorstellingen in twaalf verschillende steden, tijdens de International Musikparade Militär & Blasmusik in Duitsland. Verder waren zij vorig jaar nog te gast bij de Taptoe-collega's van de Internationale Taptoe België.
Stichting Taptoe Delft is dan ook opgetogen dat het Oekraïense Ministerie van Infrastructuur haar goedkeuring heeft verleend om in het taptoe weekend de 194 Pontoon Bridge Regiment Military Band als gast in Delft te kunnen verwelkomen.

Volledige line-up
Met de 194 Pontoon Bridge Regiment Military Band is de volledige line-up van Taptoe Delft bekend.
Kijk voor de gehele programmering en beschikbaarheid van kaarten op de website www.taptoedelft.nl.