De vorige editie van Tuinderij Classics Festival was een succes. Dat hoopt de organisatie volgende week te evenaren.
De vorige editie van Tuinderij Classics Festival was een succes. Dat hoopt de organisatie volgende week te evenaren.

Vier bands in actie tijdens Tuinderij Classics Festival

cultuur

In 'De Tuinderij', op de grens van Schipluiden en De Lier, wordt zondag 24 juli het Tuinderij Classics Festival georganiseerd.

Tijdens de vierde editie van dit evenement zullen tussen 14.00 uur en 20.00 uur vier bands gaan optreden. Hiervoor staat een buitenpodium bij het centrale grasveld bij de feestlocatie aan de Van Wijklaan 2. Eén van die bands is After Midnight. Deze groep speelt klassiekers en herkenbare hits uit de jaren '60 en '70, zoals Bad Moon Rising, Hound Dog, Proud Mary en Pretty Woman. Ook Bony Marony treedt hier 24 juli op. Dit is een pure rock 'n roll-coverband uit het Westland. Ze spelen covers uit de jaren '60 en '70 van artiesten en bands als Elvis Presley, CCR, Ritchy Valens, Them en The Drifters. De tributeband The Dead Flowers speelt nummers van de grootste rockband aller tijden: The Rolling Stones. The Dorst brengt bij De Tuinderij rock-covers, met onder meer bekende hits van de Black Crowes, Golden Earring, De Dijk en Fleetwood Mac.
Naast de muziek zijn er allerlei activiteiten waar de mensen kosteloos gebruik van kunnen maken. Zo kunnen bezoekers proberen te 'Lopen over Water' in een grote opblaasbal of een potje 'Levend Tafelvoetballen' spelen, wat geheel wordt begeleid. Daarnaast kunnen diverse spelen worden gedaan die op 'De Wurft' te vinden zijn. Het gehele 'museum' is dan ook geopend om een kijkje te nemen voor de bezoekers van het festival. Voor de aanwezige kinderen staat er een springkussen en trampoline.
De bezoekers worden nog vermaakt met een spectaculaire nieuwe activiteit die 'De Tuinderij' binnenkort aan gaat bieden, maar wat dit is blijft nog een verrassing. De entree bedraagt voor volwassenen 5 euro per persoon, kinderen tot en met 15 jaar zijn gratis.