Stips en Goulding genieten van het duinlandschap
Stips en Goulding genieten van het duinlandschap

StipsGoulding - Summer Surprise bij strandpaviljoen De Staat

Algemeen

Na het succesvolle optreden van Robert Jan Stips’ nieuwe band StipsGoulding & The Hybrid Band tijdens het Zeeheldenfestival Den Haag op 30 juni jl. was de alom gestelde vraag: ‘Waar en wanneer kunnen we meer horen van deze nieuwe verrassende band met hun opvallende, vernieuwende maar oh zo aantrekkelijke sound?’ Er werd door organisatoren Boulevard of Music en Glory Box een nieuwe datum gevonden: zondag 27 augustus bij Strandpaviljoen De Staat aan het Haagse Zuiderstrand.

Door Martin Reitsma

Delftenaar Stips is al ruim 55 jaar succesvol actief in de (inter)nationale muziekscene, in die tijd speelde hij in roemrijke bands als Supersister, Transister, Sweet d’Buster, Golden Earring, Nits en ook solo heeft hij een publiek van muzikale fijnproevers aan zich weten te binden. Stips is een muzikale vernieuwer pur sang, niet voor niets draagt hij de muzikale geuzenaam ‘De Tovenaar van de Nederpop’. Met zijn keus voor zangeres Jane Goulding en de broers Rob en Bart Wijtman koos hij voor ervaren, inspirerende en goede muzikanten met een uitstekende drive om de geëffende muzikale paden te verlaten en met iets geheel nieuws te komen.

Stips is enthousiast en vertelt: “Het was voor mij nieuw om voor en mét een zangeres te schrijven maar ik ben heel content met het resultaat. Onze sound doet denken aan het legendarische Tamla Motown repertoire, met invloeden ook van Phil Spector met zijn vermaarde ‘Wall of Sound’, maar vocaal en instrumentaal zo goed uitgevoerd zoals we nog niet vaak in ons land hebben gehoord.”

Ik vraag hem wat het publiek kan verwachten op 27 augustus. Stips heeft het al helder op zijn netvlies staan en vertelt: “Het publiek kan die middag genieten van een vertoning van de popdocumentaire ‘De Tovenaar van de Nederpop’ (de goed ontvangen Uur van de Wolf docu over Stips, red.) waarna ik klaar sta voor een ‘Q&A’ gesprek met het publiek. Na een pauze spelen we dan met ‘S t i p s G o u l d i n g’ ons tweede concert ooit - waarbij onze songs weer wat meer zijn uitgekristalliseerd. Een compleet programma dus.”

De inloop is vanaf 14.00 uur. Aanvang programma 14.30 uur. Strandpaviljoen De Staat, Strandslag 10, 2583 ZZ Den Haag. Tickets à 19 euro via w.w.w.stipsgoulding.nl. Betaalbare parkeergelegenheid bij diverse strandopgangen.