Solar Team fan Gerard Jonker krijgt uitleg bij een prijswinnende zonneauto van het Brunel Solar Team. (Foto: Brunel Solar Team)
Solar Team fan Gerard Jonker krijgt uitleg bij een prijswinnende zonneauto van het Brunel Solar Team. (Foto: Brunel Solar Team)

Wereldkampioen zonneauto Nuna op bezoek bij Delftse super fan

Algemeen

DELFT - Dinsdag 5 april bezocht het Brunel Solar Team hun grootste fan, die al sinds dag één het Solar Team volgt. Hij weet bijna meer dan het team zelf. Of het nu gaat over de race in Zuid-Afrika of Australië, Gerard is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Natuurlijk had het team een echte zonneauto meegenomen; wereldkampioen auto Nuna Phoenix.  

“Ik werkte vroeger op de faculteit Lucht- en Ruimtevaart van de TU Delft”, vertelt Gerard. “Wanneer de studenten van het Solar Team vroegen of zij langer door konden werken aan de bouw van hun aller eerste zonneauto, heb ik ze geholpen om dat te kunnen faciliteren. Sindsdien volg ik het team op de voet. De passie die deze studenten laten zien voor hun project ontroerd mij zeer.”

 Een inspiratie
Het Brunel Solar team bestaat uit elf gepassioneerde studenten van de TU Delft. Ze ontwerpen elk jaar een nieuwe zonneauto, waarmee ze meedoen aan zonneraces wereldwijd. “Met de aandacht die het team genereert rondom de race, willen wij zo veel mogelijk mensen inspireren op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Daarom is het geweldig om te zien dat iemand zoals Gerard zo geïnspireerd is door het team en onze zonneauto”, aldus Sanne Vilters, Team Captain van het Brunel Solar Team.

Nuna on Tour
Het Brunel Solar Team is op dinsdag 5 april begonnen aan haar Nuna on Tour. Naast een bezoek aan verschillende oud scholen van de teamleden die in de komende twee weken nog zullen volgen, kon een bezoek aan de trouwste fan van het team natuurlijk niet ontbreken. De zonneauto werd letterlijk op de stoep bij meneer Jonker neergezet, zodat hij alle tijd kon nemen om de auto eens goed van dichtbij te bekijken. Na een persoonlijke uitleg van Remco Dirks, de strateeg van het team, kreeg hij ook nog een demonstratie van Sanne hoe je nu zo een ‘krappe’ auto in en uit stapt. “Ik voel mij vereerd en trots dat jullie dit voor mij hebben gedaan”, aldus Gerard. “Dit motiveert mij alleen nog maar meer om jullie te blijven aanmoedigen”.

Race
Dit jaar gaat het team naar Zuid-Afrika om deel te nemen aan de Sasol Solar Challenge. Op 9 september zal het team de race beginnen in Johannesburg, om op 16 september over de finish te rijden in Kaapstad. Tijdens deze acht dagen zal het team een afstand van ongeveer 4000 kilometer afleggen en dit natuurlijk allemaal zonder één druppel brandstof te gebruiken. Na al zeven keer wereldkampioen te zijn geworden in Australië gaat het team ook dit jaar weer alles op alles zetten om voor de vierde keer op rij de overwinning uit Zuid-Afrika mee naar huis te nemen.