Marlies, trots op haar Fontys Entreeprijs
Marlies, trots op haar Fontys Entreeprijs Foto: Jeffrey Boekestijn

Marlies bekroond met Fontys Entreeprijs

cultuur

DELFT - Marlies Ruigrok, zangeres Theaterkoor Dario Fo, wint Entreeprijs op Theaterfestival Boulevard.
 
Marlies Ruigrok, al meer dan tien jaar zangeres in Theaterkoor Dario Fo, heeft met haar voorstelling AZUL de Entreeprijs voor beste afstudeervoorstelling van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Theaterfestival Boulevard gewonnen. Laatst heeft ze de prijs in Den Bosch in ontvangst genomen. 

Jaarlijks worden er twee prijzen uitgereikt aan afstudeerders van de hogeschool. Marlies won de prijs voor beste uitvoerend kunstenaar. 
In juli is zij afgestudeerd met haar voorstelling AZUL van de Master of Music, richting muziektheater. Het is een veelzijdige, persoonlijke en ontroerende voorstelling waarin
Marlies probeert tot haar diepste gevoelens te komen. Dit doet zij met eigen geschreven teksten en verschillende soorten bestaande muziek. De muziek is gearrangeerd door
Boudewijn Ruigrok, haar broer. Ook hij is zanger in Theaterkoor Dario Fo, dat deel uitmaakt van Kwekers in de Kunst. De jury noemt haar voorstelling 'overrompelend' en Marlies wordt geprezen om haar veelzijdigheid, innemendheid en talent. 
Marlies gaat binnenkort, in samenwerking met Theaterfestival Boulevard, de plannen voor de toekomst en het vervolg van AZUL maken, als onderdeel van de Entreeprijs.