Jerry, Robert en Jordi. Niet op de foto: Daan en Ingrid. (Foto: EvE)
Jerry, Robert en Jordi. Niet op de foto: Daan en Ingrid. (Foto: EvE)

De Wolf Fietsen: specialist op ieder fietsgebied

kijk op de wijk

DELFT - Of je nu een stadsfiets zoekt, een lekker karretje om te sporten een rijwiel voor woon-werkverkeer of een elektrische fiets De Wolf Fietsen op het oosteinde, in het stadscentrum van Delft, is specialist op ieder fietsgebied!

Zo'n honderd jaar is De Wolf al een bekende naam in Delft als het om fietsen gaat. En al die tijd ging het bedrijf met de tijd mee. In 2018 werd De Wolf fietsen door het tijdschrift Fietsmarkt zelfs nog uitgeroepen tot één van de vijftig beste fietsenzaken van Nederland. In 2002 namen de huidige eigenaren Jordy en zijn partner Ingrid het bedrijf over. Bij hen en zijn collega's Robert, Jerry en Daan kun je terecht voor verkoop, reparatie en onderhoud, talloze accessoires en fietstoebehoren met natuurlijk goed en vriendelijk advies!

Allround
"We zijn een allround fietsenwinkel", vertelt Robert. "We doen onderhoud aan alle soorten fietsen. Onze fietsmerken zijn Batavus, Cube, Sparta en Cortina. Vooral die laatste is populair bij de jeugd. Een stevige fiets waar je een zware boekentas goed op kwijt kunt op de voorste bagagedrager. Uiteraard hebben wij ook mooie stads- en stevige moederfietsen. Maar we zijn echte specialisten als het gaat om sportieve modellen: Toer- en trekkingfietsen, mountainbikes of racefietsen, wij hebben ze in verschillende soorten, met name van het merk Cube." Dit soort sportieve fietsen worden niet alleen gekocht door fervente sporters; "Ook mensen die wat langere afstanden voor woon-werkverkeer hebben, kiezen vaker voor een sportieve fiets." Het sportieve segment vraagt om extra expertise: "Vaak gaat het niet alleen om de fiets zelf, er komt ook het nodige bij kijken. Denk aan een helm, kleding, schoenen, sportvoeding noem maar op." Gelukkig is Robert zelf een fervent triatleet en dus kan hij ook vanuit eigen ervaring adviseren.

Elektrisch is populair
Als het gaat om woon-werkverkeer, dan scoort ook de elektrische fiets hoge ogen. "Je ziet de populariteit daarvan ieder jaar toenemen", aldus Robert. En het zijn allang niet meer alleen ouderen die kiezen voor een fiets met iets 'extra's': "Ook scholieren die wat verder moeten fietsen om op school te komen kiezen geregeld voor elektrisch.

Naast expertise legt De Wolf fietsen zich in het bijzonder toe op service: "Daarin willen we graag net even verder gaan dan anderen", benadrukt Robert. "Zo halen we bijvoorbeeld geregeld fietsen op, zelfs uit Vlaardingen of Schiedam. En we gaan ver als het gaat om garantie-issues. Eerlijkheid duurt het langst, vinden wij. We proberen ieder klant zich welkom te laten voelen. Want dat is uiteindelijk waar we het om doen. Als de klant blij de winkel verlaat, dan zijn wij ook tevreden!"