Hoe is in de toekomst de toegankelijkheid van zorg in Delft geregeld? Praat mee! (Foto: PR)
Hoe is in de toekomst de toegankelijkheid van zorg in Delft geregeld? Praat mee! (Foto: PR)

Meepraten over het sociaal domein

Algemeen

DELFT - Op 27 juni 2019 van 16.00 – 18.00 uur organiseert de Adviesraad Sociaal Domein Delft (ASD) in Theater De Veste een bijeenkomst met als titel 'De (sociale) staat van Delft'

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die als burger, beroepskracht, vrijwilliger, ervaringsdeskundige, mantelzorger of op een andere manier betrokken is bij het sociaal domein in Delft en met ons mee wil denken. Dat sociaal domein gaat over zaken op het gebied van wonen, zorg, welzijn, jeugd, werk en inkomen. Centraal thema van de bijeenkomst is de toegankelijkheid van ondersteuning en zorg in Delft. In de Sociale Visie zegt de gemeente Delft hierover: "We zorgen dat ondersteuning en zorg dichtbij is en integraal (breed). Op 27 juni gaan we met de deelnemers in gesprek over de vraag hoe ieder voor zich de toegankelijkheid ervaart. Weet je als burger en ook als professional de weg te vinden als er ondersteuning of zorg nodig is? Is de nodige informatie vindbaar? Krijg je tijdig passende ondersteuning en/of zorg? Voel je je gehoord bij het stellen van een hulpvraag? Wat schuurt er misschien? Wat kan beter?
We werken toe naar een inspirerende bijeenkomst, waar iedereen uitgedaagd wordt zijn of haar zegje te doen en te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Als adviesraad gaan wij daarna aan de slag met de alles wat er gezegd is. We gebruiken die input voor gerichte adviezen aan de gemeente Delft.

Wilt u erbij zijn? Stuur een e-mail naar staatvandelft@asd-delft.nl en vermeld daarin uw naam en in welke hoedanigheid u zich aanmeldt: burger, beroepskracht, vrijwilliger, ervaringsdeskundige enz. Bellen naar ons secretariaat kan eventueel ook: 06 21865320.
Kunt u niet komen maar wilt u wel een ervaring met ons delen? Ook dan kunt u ons een mail sturen. We nemen vervolgens contact met u op."

Meer over de adviesraad leest u op www.asd-delft.nl.