RAZO richt zich nu vooral op het maken van podcasts die via de website van de RAZO zijn terug te beluisteren
RAZO richt zich nu vooral op het maken van podcasts die via de website van de RAZO zijn terug te beluisteren Foto: Toine Bouwman

RAZO-vrijwilligers maken podcasts met zorg!

Algemeen

DELFT - De echte 'Delvenaar' kent de RAZO vooral van radioprogramma's voor patiënten in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Maar de 70-jarige vrijwilligersorganisatie Zorgradio RAZO Delft doet inmiddels veel meer.

De RAZO maakt programma's en podcasts met informatie en interviews uit de zorg. Van de beste tips voor blinden- en slechtzienden tot de achtergrond van Schildklier Organisatie Nederland. Verzoekplaten aanvragen voor patiënten kan uiteraard ook nog steeds, maar vormt inmiddels slechts een heel klein gedeelte van de activiteiten van de RAZO. " Wij richten ons nu vooral op het maken van podcasts die via de website van de RAZO zijn terug te beluisteren," vertelt vrijwilliger Ronald. 'In deze podcasts staan we stil bij de activiteiten van de verschillende patiëntenverenigingen en zorgorganisaties uit Delft en omgeving. Veel verschillende organisaties zoals Inloophuis Debora, Pieter van Foreest, Reumafonds Delft, Huis van Rie of het Reinier de Graaf vinden de weg naar onze studio..'

Van de partij
Ook bij diverse evenementen met een zorggerelateerd karakter is de RAZO van de partij. Zo zijn de Delftse edities van Swim to Fight Cancer, Samenloop voor Hoop en de gebouwenloop van Reinier live via internet te beluisteren.
Ronald: 'We maken live-uitzendingen of reportages vanaf het evenement. Luisteraars die niet aanwezig kunnen zijn, bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn of moeten werken, maken via de RAZO het evenement toch mee.
De bijzondere verhalen die je op zo'n evenement hoort, maken zulke uitzendingen heel speciaal.'