Restauraties worden ook mede gefinancierd met bijdragen uit hetPrins Bernhard Cultuurfonds.
Restauraties worden ook mede gefinancierd met bijdragen uit hetPrins Bernhard Cultuurfonds.

Cultuur en natuur in de buurt: de Anjeractie #74

Algemeen

DELFT - Voor de 74ste keer wordt vanaf zondag 19 mei de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds gehouden. Duizenden vrijwilligers collecteren door het hele land en in bijna alle gemeenten voor cultuur en natuur in de buurt.

Tijdens de jaarlijkse Anjeractie collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds, die dit jaar van 19 tot en met 25 mei plaatsvindt, zetten duizenden collectanten zich on- en offline in voor cultuur en natuur in Nederland. Samen komen ze in actie om hun clubkas aan te vullen voor nieuwe instrumenten, kostuums, verf of de oefenruimte. Samen nachtvlinders tellen met de natuurclub, portretschilderen bij de zondagsschilders, een voorstelling maken in de plaatselijke toneelclub of muziek maken bij een marchingband. Samen cultuur maken verbindt, opent deuren en smeedt banden.
De helft van de opbrengst van de Anjeractie is voor de clubkas van de collecterende verenigingen. De andere helft wordt door het Cultuurfonds besteed aan cultuur- en natuurprojecten binnen de provincie. Naast de huis-aan-huis collecte kan er tot en met 31 mei ook online worden gegeven aan de verenigingen via www.anjeractie.nl. In Delft staat deze keer onder andere het project Delft-in-Ovatie centraal: huiskamerconcerten aan de Oude Delft, waarbij spraakmakende ontwikkelingen in de techniek worden gekoppeld aan muziek. Stichting Delft-in-Ovatie bevordert cultuur in Delft, met aandacht voor muziek, historie, techniek en water door de eeuwen heen. Met het thema Muziek en Techniek gaat het programma dit jaar in op bijvoorbeeld een nano-onderwerp met minimal music, Bach met wiskundige analyses, of design en gebruiksvoorwerpen met hun eigen geluiden. Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt al sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie.