Ouderen comfortabel in hun riksja, op wie het effect van de fietstochtjes fantastisch is.
Ouderen comfortabel in hun riksja, op wie het effect van de fietstochtjes fantastisch is.

Vliegende start Fietsen Alle Jaren in Delft

Algemeen

Fietsen Alle Jaren is ook in Delft van start gegaan. Een initiatief van de Fietsersbond, bedoeld om ouderen, die zelf niet meer kunnen fietsen, toch de wind weer door de haren te laten voelen.

Samen met één of twee passagiers gaan ze in een riksja op stap, bijvoorbeeld langs plaatsen waar zij vroeger gewoond en gewerkt hebben. Onderweg delen de passagiers met elkaar en met de bestuurder hun herinneringen.
Voor Fietsen Alle Jaren in Delft hebben Pieter van Foreest en Doel Delfland de handen ineen geslagen. In oktober in Delft gestart, is nu zelfs al een tweede riksja aangeschaft.
Vanuit het ontmoetingscentra aan de Mozartlaan en de Ezelsveldlaan kunnen iedere werkdag ( - vanaf de Mozartlaan ook in het weekend - ) tochtjes worden gemaakt. Ook kunnen mensen van huis worden opgehaald.

Noordelijke ontstaansgeschiedenis
Fietsen Alle Jaren is in Denemarken ontstaan. Hier zijn de riksja's binnen een paar jaar een enorm succes geworden. En rijden er wereldwijd al zo'n vijfhonderd rond, bestuurd door enkele duizenden enthousiaste vrijwilligers. En het effect op de oudere deelnemers is fantastisch: mensen die met bijna niemand meer praten, gaan dat weer doen. Andere mensen die eenzaam en somber geworden zijn, komen weer vrolijk terug van hun fietstocht. Dat laatste geldt trouwens ook voor de vrijwilligers, voor wie de deelname zonder meer een verrijkende ervaring is.

Heb je belangstelling, kijk dan op www.fietsenallejaren.nl of mail naar delfland@fietsenallejaren.nl.