Edwin Kolkhuis Tanke van Novaforum Vastgoedontwikkelaars en wethouder Bas Vollebregt (r.)
Edwin Kolkhuis Tanke van Novaforum Vastgoedontwikkelaars en wethouder Bas Vollebregt (r.)

Koopovereenkomst ondertekend voor 'De Staal'

Algemeen

DELFT - De gemeentelijke locatie aan de Staalweg 1 in Delft is verkocht aan Novaform Vastgoedontwikkelaars. Wethouder Bas Vollebregt (namens het college van B&W) en Edwin Kolkhuis Tanke (namens Novaform) hebben de overeenkomsten hiervoor ondertekend.

Wethouder Bas Vollebregt is blij met deze mijlpaal: 'We sluiten hiermee een uitgebreide selectieprocedure en participatieproject met de stad af. Ik denk dat het project veel kwaliteit toevoegt en een nog mooiere oostelijke entree tot onze stad. Novaform heeft de kansen van deze locatie herkend en er een veelbelovend plan voor gemaakt.'

Edwin Kolkhuis Tanke: :"Het is natuurlijk heel mooi om als relatief onbekende partij in Delft, zo'n uitgebreide selectieprocedure winnend af te sluiten om vervolgens over te kunnen gaan tot de ontwikkeling en daadwerkelijke realisatie van dit bijzondere project. Ons team heeft er heel veel zin in om in samenwerking met de gemeente deze prachtige toren te laten verrijzen."

'De Staal'
De locatie aan de Staalweg 1 krijgt een veelzijdige invulling, met een iconische woontoren, grachten, bedrijfsruimten, gebouwde parkeerplaatsen en appartementen, stadswoningen en grondgebondenwoningen. De woningen zijn zowel geschikt voor jonge starters op de woningmarkt, doorstromers (gezinnen met kinderen) als voor een en twee persoonshuishoudens in alle leeftijdscategorieën.

Nu de koopovereenkomst is ondertekend starten Novaform en de gemeente met de voorbereiding van de planologische procedure. Daarna zal de omgevingsverguning worden aangevraagd. Novaform wil begin volgend jaar starten met de verkoop. De start van de bouw is eind 2020 gepland.