Afbeelding

PHYSEE gaat iets nieuws beginnen!

Algemeen

DELFT - PHYSEE begint iets nieuws: GESTE (Green Energy Smart Technology Education). Om leerlingen van basisscholen in de zomervakantie bezig te houden en ze te leren dat innovatie/research en technologie niet 'stoffig' zijn.
"Als jonge start-up willen we graag maatschappelijk aansluiten door het imago van technologie te verbeteren. PHYSEE bijvoorbeeld heeft veel technische vrouwen aan boord. Wij willen in Delft met geselecteerde basisscholen een programma opzetten. Eén dag voor de zomervakantie komen ze langs om proefjes te doen, zoals zonnecellen bouwen of coderen. Daarna doorlopen de leerlingen die enthousiast geraakt zijn een traject. Basiskennis technologie, op hun leest geschoeid. Met na de vakantie een terugkomdag om hun zelfgemaakte 'prototype' (met zonnecellen en sensoren) te pitchen. Want: research is cool! Alles volgens de 4 C's: communicatie, collaboratie, creativiteit en cultuur.

Buddy
Iedere leerling krijgt een buddy vanuit PHYSEE. Ook worden ze geacht twee keer per week YouTube-filmpjes te kijken aansluitend op het project: open source of door ons gemaakt. Verder willen we de 11- en 12-jarigen ook wekelijks een keer over de vloer hebben om de ontwikkelingen te monitoren. We zijn momenteel met de gemeente aan het zoeken naar scholen die hier het meest geschikt voor zijn."