Op zaterdag 30 juni is de vijfde editie van de Reinier Gebouwenloop. (Foto: PR)
Op zaterdag 30 juni is de vijfde editie van de Reinier Gebouwenloop. (Foto: PR) Foto: Esdor van Elten

Binnen en buiten rennen voor het goede doel

Algemeen

Op zaterdag 30 juni is de vijfde editie van de Reinier Gebouwenloop: een hardloopwedstrijd voor het goede doel door en om het Reinier de Graaf ziekenhuis.

De Reinier Gebouwenloop wordt georganiseerd door een groep enthousiaste medewerkers van verschillende afdelingen uit het ziekenhuis en is het geesteskind van neuroloog Jolijn Kragt.

Vaste traditie
"We zijn er in 2013 mee begonnen", vertelt ze. "In het VUmc, waar ik mijn opleiding deed, was het al jaren de gewoonte een activiteit te organiseren. Sinds die tijd is het ook in Delft een vaste traditie, waaraan meestal rond de honderd mensen meedoen." Maar er is ruimte voor 250 deelnemers, benadrukt Jolijn. "We doen graag iets met elkaar en voor het goede doel."
Het inschrijfgeld van 10 euro voor de Gebouwenloop komt namelijk geheel ten goede aan een goed doel van stichting Vrienden van Reinier, die daar allereli goede dingen mee doen. "De opbrengst van dit jaar wordt specifiek besteed aan de aanschaf van diverse beweegapparaten zoals bedfietsen en hometrainers voor onze patiënten."
Maar het hoeft natuurlijk niet bij het inschrijfgeld alleen te blijven, aldus Jolijn: "Je mag natuurlijk altijd extra doneren, of nog beter: laat jezelf sponsoren door je familie, je vrienden, je sportclub of de buurman.

Door het trappenhuis
De Gebouwenloop mag dan vooral gezellig zijn, dat betekent niet dat er geen prestatie geleverd wordt. Het parcours van 2,5 kilometer loopt rond èn door het ziekenhuis. "Uiteraard niet over de verpleegafdelingen, maar zèker wel door de trappenhuizen", lacht Jolijn. "De trappen naar de vijfde verdieping op en af zijn vaak juist de zwaarste onderdelen van de loop." Voor de winnaars in diverse klassen is er een mooie beker als prijs.

Inschrijven
De Reinier Gebouwenloop start op zaterdag 30 juni om 11.30 uur. De lopers verzamelen zich vanaf 10.30 uur. De start en finish van de loop is op de parkeerplaats achter S-gebouw. Deelnemers (vanaf 12 jaar) kunnen kiezen tussen 2.5 km en 5 km. Inschrijven kan via https://reinierdegraaf.nl/algemeen/agenda/gebouwenloop/: meld je aan met voor- en achternaam en geboortedatum. Eventueel kan ook op de dag zelf, onder contante betaling, nog worden ingeschreven als je op tijd komt. Kosten: maak minstens 10 euro over naar bankrekeningnummer NL 63 RABO 0319436217 ten name van Stichting Vrienden van Reinier de Graaf, o.v.v. Gebouwenloop 2018. Uw inschrijving is definitief als het inschrijfgeld is overgemaakt. Deelnemen is op eigen risico.

Vrijwilligers gevraagd
Draag je het goede doel een warm hart toe maar wil je liever niet rennen? Ook dan kun je meedoen: "We kunnen nog vrijwilligers gebruiken om alles in goede banen te leiden", aldus Jolijn. "Zo zijn er mensen nodig om langs de route te staan om de route af te bakenen en voor verschillende andere hand- en spandiensten." En natuurlijk is iedereen ook welkom om te komen aanmoedigen!