Het is maar dat je het weet

Algemeen

Op dinsdag 26 juni om 12:45 uur vindt het voorlopig laatste lunchpauzeconcert van De VAK plaats. Dit keer treedt het duo Verreck & Pleijsier op. Vanwege de verbouwing in DOK centrum vindt het optreden toch plaats in de Binnenhof van De VAK, Westvest 9.

Van het huishouden tot ruimtevaart, en van zelfrijdende auto's tot tandenborstels: Kunstmatige Intelligentie is overal, en haar invloed groeit. Maar welke uitdagingen komen hierbij kijken, en hoe beïnvloeden deze ons dagelijks leven? Voor een antwoord op deze vragen organiseert de TU Delft op woensdag 27 juni van 18.00-19.30 een publieke lezing in de Aula van de TU Delft met twee vooraanstaande sprekers. Steve Chien (hoofdonderzoeker bij NASA Jet Propulsion Laboratory) en Subbarao Kambhampati (professor aan Arizona State University en voorzitter van de Association for the Advancement of Artificial Intelligence). De toegang is gratis, maat maar registratie is vereist via http://icaps18.icaps-conference.org/ai-everywhere/.

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert op 4 juli van 10:00 tot 12:30 uur een minicursus Bloemen en bestuivers, (her)kennen en waarderen van bloemen en hun bestuivers o.l.v. Anna Kreffer. Na een presentatie gaan we het veld in om naar deze groep te kijken. Materialen zijn aanwezig, enkele zijn te koop. Locatie Melarium, Melariumpad 11, Delft. Aanmelden is verplicht omdat de capaciteit beperkt is. De kosten zijn € 10,-; leden € 5,-. Inlichtingen 06 – 33 00 1742. Opgeven via afdelingDelfland@knnv.nl.

Omdat het cultuurhistorisch magazine Delf door een reorganisatie bij de gemeentelijke diensten op het gebied van erfgoed dreigde te verdwijnen, heeft Delfia Batavorum besloten Delf voort te zetten als blad voor iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van Delft en ontwikkelingen op het gebied van het Delftse materiële en immateriële erfgoed. Het blad verschijnt vier keer per jaar. Leden van Delfia Batavorum ontvangen het gratis, maar iedereen kan via de uitgever voor € 16,50 een abonnement op het blad nemen.

Medium Len geeft zondag 8 juli consulten helderziende waarnemingen, foto's lezen, contact met overleden dierbaren, healing en antwoorden op levensvragen. Op Hodenpijl, Rijkstraatweg 20-22 Schipluiden van 13.00 tot 17.00 uur. Consult €30,-. Afspraak voor precieze tijdstip en info lenkuiters@hotmail.com.

Op zondag 1 juli organiseren RKDEO en de Bartholomeuskerk samen een fietstocht over verschillende afstanden: 30 en 50 km. Er zijn onderweg controleposten waarbij u en de kinderen een hapje en een drankje kunnen nuttigen. De prijs voor deelname is: € 3.00 en kinderen € 2,00. Gezinnen doen mee voor € 7,50 per gezin. Inschrijven bij RKDEO, Sportparkweg 34 van 10.00 tot 12.30 uur. Na afloop ligt er voor iedereen een aardigheidje klaar. Info: H.van der Sman 06.28889075. Email: hvandersman@kpnmail.nl; of P. Mooijman 015.3108379. Email: p.mooijman@ziggo.nl.

Op 26 juni organiseert de Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier weer een inloopavond in Buurthuis De Wending, Raamstraat 67. Aanvang 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur.)