De gloednieuwe uitvoering van de Toyota Camry.
De gloednieuwe uitvoering van de Toyota Camry.

Gloednieuwe Toyota Camry vervangt straks de Avensis

Algemeen

De Toyota Camry wordt op de Europese markt de vervanger van de Toyota Avensis. Die kwam in 2009 op de markt, kreeg in 2015 een facelift. De vervanger heet dus Camry, na veertien jaar weer terug.

De Toyota Camry is helemaal vernieuwd. Hierdoor is er van het oude imago weinig over. De nieuwste Totota Camry is een sportief ogende sedan. De volledig nieuwe Camry is opgebouwd op het modulaire platform van de Prius en de C-HR. Qua afmetingen is er dit uit gekomen: 5 centimeter langer en 2,5 centimeter lager dan zijn voorganger. De auto wordt aangedreven door een 2,5-liter viercilinder, die ook te krijgen is in een hybride-uitvoering. Daarnaast is er de keuze uit een 3,5 liter V6, gekoppeld aan een automaat. De hagelnieuwe Toyota Camry komt dus ook op de Europese markt, als vervanger van de Avensis.

Stukje geschiedenis
De Camry was destijds tussen 1983 en 2004 in de prijslijsten te zien. Een model dat gedurende diverse generaties boven de toenmalige Carina en Avensis was gepositioneerd. De huidige, nieuwe generatie van de huidige Camry is in januari al gepresenteerd. De nieuweling moet in het eerste kwartaal van 2019 op de Europese markt verschijnen. En dat is dan die hybride-versie, een auto met een 2,5-liter viercilinder benzinemotor met steun van een elektromotor. Met een positionering als D/E-segmenter, met zijn lengte van 4,88 meter een stuk langere sedan dan gebruikelijk.

Toyota DIGO
www.digodelft.nl