VAK-directeur Huub ´t Hoen knipt samen met een leerling zich een weg richting OPEN. (foto: Marc Wielart)
VAK-directeur Huub ´t Hoen knipt samen met een leerling zich een weg richting OPEN. (foto: Marc Wielart)

Met een parade op weg naar het Vesteplein

Algemeen

De VAK parade begon om twee uur ´s middags, met helemaal vooraan de leerlingen-slagwerk en hun docenten. Op diverse plaatsen in de stad vonden ook optredens plaats van diverse dansgroepen, blokfluit- en klarinetleerlingen. Ook van diverse koren, breakdance kids en de band Jazz & Beyond. Onder andere op het Agathaplein, in de Kruisstraat, het Bastiaanplein en het Vesteplein was van alles te beleven.
Maar vooral die stoet, met verhuisdozen en kunstwerken, gemaakt tijdens de cursussen tekenen en schilderen, trok veel bekijks.
Bij de nieuwe ingang van DOK/OPEN aan de Vestepoort knipte directeur Huub ´t Hoen van De VAK samen met een leerling een lint door, waarna adjunct-directeur van DOK Mark Borneman hem verwelkomde. Vervolgens konden leerlingen, cursisten en docenten een kijkje nemen in hun nieuwe onderkomen. Na de zomer, vanaf maandag 27 augustus, is hier ook De VAK te vinden met het nieuwe cursusprogramma voor dans, theater, muziek, schrijven, beeldend en meer.
Vanaf dan heet het pand OPEN, de centrale plek voor taal- en cultuureducatie voor jeugd, hun ouders, grootouders en leerkrachten uit Delft en omstreken. Samen met DOK en anderen gaat De VAK in het vervolg activiteiten organiseren onder de noemer OPEN.
Inschrijven voor het programma in OPEN of de vestiging in wijkcentrum Tanthof De Hofstee kan via www.vak-delft.nl.

De VAK is verhuisd naar OPEN. Afgelopen zaterdag vertrokken tientallen leerlingen, ouders en docenten vanaf kunstencentrum De VAK naar het Vesteplein. Van de Westvest naar het toekomstige OPEN, waar nu nog bibliotheek DOK centrum is gevestigd.