Eén van de uitvoerenden tijdens de VAK-concerten.
Eén van de uitvoerenden tijdens de VAK-concerten.

Een muzikale week bij De VAK

Algemeen

VAK Delft heeft komende week een aantal mooie muzikale activiteiten op het programma staan. Een gevarieerd samengesteld programma, uitgevoerd door ervaren VAKmensen en beginnende VAK-leerlingen.

De concerten in de week van 25 tot en met 30 mei vinden plaats bij de VAK aan de Westvest 9 en de toegang is gratis. Een vrijwillige donatie is welkom en komt ten goede aan de komende verhuizing naar OPEN. De verhuizing van de VAK naar OPEN aan het Vesteplein vindt plaats in september.
Op vrijdag 25 mei staat de VAK van 19.15 tot 23.00 uur in het teken van jazz. Met optredens van een wereldmuziekband van Michael Samson: de Free Academy Bigband.
Ook de Delft Junior Bigband van Soren Ballegaard komt spelen. Verder toont een Latin-Caribbean Wereldmuziekband onder leiding van Claudia Cassier haar kunsten. Als klap op de vuurpijl is er een Jazzensemble te bewonderen en komt Jazz & Beyond van Ed Baatsen spelen. Kortom, een zeer afwisselend en boeiend programma.
Op dinsdag 29 mei is van 12.15 tot 13.15 uur het laatste lunchpauzeconcert aan de Westvest. Alle volgende lunchpauzeconcerten zullen plaats vinden bij OPEN.
VAKdocenten Tamara Obreskova (mezzo-sopraan) en Arkadi Gankin (accordeon) verzorgen het VAK-lunchpauzeconcert en komen met een Russisch programma. Iedereen is van harte welkom, neem je eigen lunch mee of neem een lunch bij Grand Café Verderop, en de koffie staat klaar. De VAK Lunchpauzeconcerten zijn mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en de Gemeente Delft.
En er is een Kinderconcert voor en door kinderen op 30 mei. Deze woensdag betreden jonge leerlingen van de VAK het concertpodium. Het concert vindt plaats van 14.30 tot 15.15 uur. Voor veel van de kinderen is het de eerste keer dat zij optreden voor publiek. Ze zitten nog op de basisschool en maken speciaal muziek voor andere kinderen, maar natuurlijk is iedereen van harte welkom. Na afloop krijgen alle aanwezige kinderen limonade. Informatie: www.vakdelft.nl.