‘TETRIS Mon Amour’: 13 december te zien in Theater de Veste.
‘TETRIS Mon Amour’: 13 december te zien in Theater de Veste.

Opzwepende dans met live uitgevoerde dance-track

cultuur

Zin in een energieke, highspeed ervaring die je de kick geeft van een ritje in de achtbaan? Kom op woensdag 13 december naar de nieuwe voorstelling van Club Guy & Roni in Theater de Veste.

In het dansconcert 'TETRIS Mon Amour' past alles – maar dan ook echt alles – in elkaar, net als in het computerspel Tetris. Het is een energieke, highspeed ervaring die je de kick geeft van een ritje in de achtbaan en die je op 13 december kan meemaken in Theater de Veste.

Tetris
Wie kent het niet, het computerspelletje Tetris. Het werd begin jaren tachtig in Moskou uitgevonden en veroverde razendsnel de wereld. Tetris is een op het oog simpel maar verslavend spelletje. Ook choreograaf Roni Haver was er ooit aan verslaafd. Met 'TETRIS Mon Amour' verklaart ze haar liefde aan dit spel en de orde en zelfbeheersing.

Als een klokwerk
De dans is als een klokwerk waarin alle radertjes op een ingenieuze manier in elkaar grijpen. Voor de dansers is het ontzettend moeilijk. Zij werken drie keer harder met hun hoofd dan met hun lichaam. Hun beheersing is fascinerend.

Muziek
De muziek in 'TETRIS Mon Amour' is van de hand van Thijs de Vlieger, een van de mannen achter het wereldberoemde drum-and-bass-trio Noisia. Voor 'TETRIS Mon Amour' schreef hij alle tracks die in de voorstelling live worden uitgevoerd door de slagwerkers van Slagwerk Den Haag. Bekijk hier de officiële videoclip van het eerste TETRIS nummer van de EP.
Zie de website www.theaterdeveste.nl voor tickets en meer informatie.