Afbeelding

Delftse Wetenschapsdag in de Botanische Tuin

cultuur

Tijdens de Delftse Wetenschapsdag op zondag 22 oktober biedt de Botanische Tuin TU Delft van 12.00 uur tot 17.00 een interessante programma met activiteiten voor kinderen.

Laat uw kind zich verbazen over de wondere wereld van planten. Kom kijken naar onze nieuwste primeur: een spectaculaire tentoonstelling over bioluminescentie, oftewel lichtgevende organismen. Kom zien wat er allemaal van planten en plantmateriaal gemaakt kan worden en hoe planten wetenschappers hebben geïnspireerd tot nieuwe ontdekkingen, producten en technieken, zoals het afvangen van fijnstof.

Kleine kinderen kunnen een ritje maken in het treintje dat door de tuin zal rijden en zich vermaken op een springkussen. De Delftse Natuurwacht laat kinderen onder een microscoop kleine plantjes/diertjes bekijken en de imker van de tuin laat zien dat bijen niet alleen honing maar ook was produceren. Met die was kan tegen een kleine vergoeding zelf een kaars gemaakt worden. Ook kunnen de kinderen met Margreet Koelewijn van de VAK kleien aan een spookhuis. Entree is deze dag gratis en de tuin is toegankelijk via de eigen hoofdingang en via het Science Centre.

Kortom, kom langs in de wondere wereld van plantenwetenschap!