Verkoper Martijn van Reenen voor het niet te missen pand van Preuninger Hyundai in Ypenburg. (foto's: ML)
Verkoper Martijn van Reenen voor het niet te missen pand van Preuninger Hyundai in Ypenburg. (foto's: ML)

Preuninger is de enige echte Hyundai-dealer van deze regio

advertenties

YPENBURG – Preuninger is het meest bekend van het merk Fiat, maar voert al veel langer tal van andere merken. Het laatste merk waarvan Preuninger het dealerschap heeft verkregen, is het Zuid-Koreaanse Hyundai.

Twee jaar geleden was het zover. Toen werd het grote Hyundai-pand naast de hoofdvestiging van Preuninger in Ypenburg geopend. Volgers verkoper Martijn van Reenen weten Hyundai-klanten het pand steeds makkelijker te vinden. "De uitstraling is helemaal volgens de nieuwste huisstijl van Hyundai", zegt hij. "Het pand is van buiten heel herkenbaar, van binnen zijn het meubilair en alle andere onderdelen helemaal volgens de Hyundai-huisstijl. We zijn hier als bedrijf dus goed op ingesprongen, want Hyundai is nu eenmaal een heel ander merk dan de merken die we altijd al voerden."
Preuninger heeft in Ypenburg een afdeling verkoop en een werkplaats. De andere vestiging aan de Kerketuinenweg in Den Haag heeft dat ook en in Delft is er alleen een werkplaats. "Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel bij Hyundai", zegt hij. "Dat komt onder meer omdat we een gratis wasbeurt geven bij elke onderhoudsbeurt. Ook wordt dan altijd gratis een update gemaakt van de software van het af-fabriek Hyundai navigatiesysteem."
Elke Hyundai heeft standaard vijf jaar garantie. Preuninger doet daar met de VIP-pas nog een schepje bovenop. Als aanvulling op de Mobiliteitsgarantie kan de klant voor een kleine reparatie altijd terecht. "Bijvoorbeeld om gratis een lampje te laten vervangen", legt hij uit. "Of vloeistoffen controleren en eventueel bijvullen."
Hyundai is volgens Van Reenen echt een wereldmerk. Het vierde merk van de wereld, met een snelle opeenvolging van modellen. In november staat de nieuwe Kona bijvoorbeeld alweer in de showroom. "En in het eerste kwartaal van 2018 wordt de Hyundai i30 Fastback verwacht", aldus Van Reenen. "Dit merk zette als één van de eerste het elektrisch rijden bovenaan de agenda. De Ioniq is al elektrisch leverbaar en ook de Kona komt met een elektrische variant. De doelstelling van Hyundai is om in 2022 de schoonste autofabrikant te zijn, om dit te realiseren zullen er meer elektrische modellen volgen en tevens een nieuw model op waterstof."
Maar eerst dus de introductie van de Hyundai Kona, de nieuwe compacte SUV. In de Hyundai-range is de auto net onder de Tucson gepositioneerd, de populaire SUV in het C-segment. "De Kona heeft net als de Tucson een stoere uitstraling, maar is net een stukje kleiner en gunstiger geprijsd. De Kona wordt aangeboden vanaf 21.995 euro rijklaar en is dan onder andere voorzien van airconditioning, bluetooth en cruise control."

Preuninger Hyundai
Laan van Waalhaven 365
2497 GM Den Haag-Ypenburg
(070) 307 39 65
www.preuninger.nl/
vestiging/hyundai-den-haag