Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Silfhout

advertenties

Een gemoderniseerd huis uit 1900 met karakter

DELFT – Eward en Saskia Driehuis zijn twaalf jaar geleden vanuit de Piet Heinstraat naar hier verhuisd. Een toen nog aparte beneden- en bovenwoning in het beschermd stadsgezicht van Delft. Ze kochten beide en vervolgens zijn de woningen tijdens een uitgebreide renovatie samengevoegd. Hierdoor is een prachtig, fantastisch ingericht herenhuis ontstaan.

Eward weet zich nog goed te herinneren, dat het hun wens was om wat groter te gaan wonen. "We zijn toen van 77 naar 170 vierkante meter gegaan", zegt hij, en na een instemmend knikje van Saskia vervolgt hij: "Door de samenvoeging heeft het huis twee voordeuren, twee trappen naar de verdiepingen en zelfs drie badkamers." Eward en Saskia hebben zes jaar geleden een zoontje gekregen, die het vast en zeker ook in zijn nieuwe woonomgeving erg naar zijn zin zal hebben. "We hebben de mogelijkheid gekregen om een vrijstaand huis in de Harnaschpolder te kopen", zegt Saskia. "Helemaal aan de rand, tegen Sion aan. Destijds zijn we op dit huis echt gevallen, het was letterlijk een cadeautje voor ons." Tijdens de renovatie is het hele huis onder handen genomen. De beneden- en bovenwoning zijn helemaal gestript: alle vloeren en de plafonds zijn verbeterd, alle leidingen vervangen en ingefreesd, de CV-installatie is vervangen en overal is dubbel glas geplaatst. De voor- en achtergevel zijn laatst opnieuw gevoegd, gereinigd en geïmpregneerd. "Toch blijft het een oud huis uit 1900, met veel karakter", vindt Eward.
De woning heeft een ruime en lichte woonkamer, met een fraaie eiken parketvloer. Heel kenmerkend voor de huizen met dit bouwjaar is het plafond van drie meter hoog. Het is een kamer-en-suite, met in de eetkamer een schouw en openslaande deuren naar de achtertuin. Die is wel 14 meter diep, ommuurd en gelegen op het zuidwesten. "Op warme zomeravonden kun je hier tot laat buiten zitten", vertelt Saskia. "De tuin is zo groot, dat je hier ook leuke feestjes kunt geven. Er is bijvoorbeeld ook een loungeplek." Er is een gescheiden, modern vormgegeven keuken, met een composiet blad, een vaatwasser, combimagnetron, een zespits-gasfornuis en een afzuigkap. Eventjes verderop biedt de hal met granitovloer toegang tot een eenvoudige badkamer met een douche, een wastafel en een toilet. "En dan te bedenken dat het echt allemaal heel oud was", zegt Saskia. "Met schrootjes en oude elektriek."
Op de eerste verdieping is er een grote slaapkamer aan de voorkant, met dubbele deuren naar een tussenkamer, en achter nog een ruime slaapkamer met een originele schouw. Er is tevens een voorzijkamer. "Deze verdieping heeft nog de originele vloer", zegt Eward. "De drie inbouwkasten bieden genoeg bergruimte." Naast de achterslaapkamer is er ook een moderne badkamer, met een inloopdouche, een dubbele wastafel en een deur naar een leuk vierkant balkon. "Op de tweede verdieping hebben we een grote open ruimte met een hoogte van ruim 4 meter", zegt Eward. "Te splitsen in twee ruime slaapkamers." Drie grote kantelramen bieden veel licht. De moderne badkamer op deze verdieping heeft een ligbad, een dubbele wastafel en een inloopdouche. Er is veel bergruimte, ook op de, vanuit de zolderruimte zichtbare vliering. Gelegen nabij alle voorzieningen van het centrum, het park om de hoek, de Delftse Hout en het station op loopafstand.

Open Huis op zaterdag
28 oktober van 11 tot 13 uur


Annastraat 37, Delft
Vraagprijs is 585.000 euro k.k.

Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars
Oude Delft 110A
2611 CE Delft
(015) 212 52 88
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding