De bouw van een nieuwe Sebastiaansbrug, hier te zien op een artist impression, is momenteel in voorbereiding. Komend jaren gaat hier nogal wat veranderen met de verkeerssituatie.
De bouw van een nieuwe Sebastiaansbrug, hier te zien op een artist impression, is momenteel in voorbereiding. Komend jaren gaat hier nogal wat veranderen met de verkeerssituatie.

In gesprek over bereikbaarheid TU Noord

Algemeen

De gemeente Delft werkt aan de bereikbaarheid van de wijk TU Noord. Verschillende wegen die door en naar de wijk lopen worden daarbij aangepakt. 

De gemeente en de TU Delft willen de plannen graag bespreken op woensdag 25 oktober, van 18.30 uur tot 20.30 uur in de Berlagezaal van de TU Delft faculteit Bouwkunde aan de Julianalaan 134 in Delft. Om 19.00 uur wordt er een centrale presentatie gegeven over alle plannen. Vooraf en na afloop zijn medewerkers van de gemeente Delft en de TU Delft aanwezig om een nadere toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Bereikbaarheid en parkeren
Doel van de inloopbijeenkomst is om bewoners te informeren over de stand van zaken bij de voorbereiding van een aantal grotere werken en verkeersaanpassingen. Zoals bekend is de bouw van een nieuwe Sebastiaansbrug in voorbereiding. Als de brug klaar is gaat doorgaand autoverkeer rijden via de route Poortlandplein-Mijnbouwstraat-Mijnbouwplein. De Mijnbouwstraat krijgt tweerichtingsverkeer. Het Poortlandplein en Mijnbouwplein worden aangepast voor een vlotte afwikkeling van het doorgaand verkeer. De Julianalaan tussen het Poortlandplein en de Michiel de Ruyterweg wordt autoluw.

De TU Delft en de gemeente willen het parkeren in dit deel van de stad beter organiseren. Vanaf eind november wordt bij Bouwkunde 16 weken geëxperimenteerd met parkeerregulering tijdens kantooruren. Hierbij wordt veel informatie verzameld die helpt tot het komen van een goed parkeersysteem in het gebied voor de langere termijn. Vertegenwoordigers van de TU Delft zijn aanwezig om bewoners te informeren over de wijze waarop de pilot wordt ingericht en de onderliggende parkeervisie die de TU Delft heeft opgesteld voor de TU Campus.

Bereikbaarheid Zeeheldenbuurt
De gemeente is in gesprek met een kerngroep vanuit Belangenvereniging TU Noord. Daarbij wordt onder meer gesproken over de zorgen over de bereikbaarheid van de Zeeheldenbuurt en over de gevolgen van de grote stroom fietsers tijdens de spits tussen de campus van de TU Delft en de binnenstad. Op een latere datum informeren wij bewoners over de uitkomst van deze gesprekken.