De mannen en vrouwen van New Sound in actie.
De mannen en vrouwen van New Sound in actie.

Federatie Delftse Zangkoren organiseert Korenpresentatie

cultuur

De Federatie van Delftse Zangkoren organiseert zaterdag 28 oktober weer haar jaarlijkse 'Korenpresentatie'. Dit vindt vanaf 14.00 uur plaats in de Maria van Jessekerk aan de Burgwal in Delft. Vier koren laten dan van zich horen. Dit zijn:

Vrouwen Kamerkoor Delft
Dit uit de Nederlandse Huisvrouwen Vereniging ontstane koor staat onder leiding van Steven van Wieren en zingt wat men leuk vindt en wat de dirigent verantwoord vindt.

Nieuw Kamerkoor Delft
Dit koor heeft sinds september een kersverse dirigente, Angelici Ploka. Men kan van dit koor moderne klassieke muziek verwachten, want daarin is het gespecialiseerd.

Kamerkoor 'Tourdion'
Al weer bijna twee jaar staat dit onder leiding van Serena Jansen.Dit koor legt zich vooral toe op de Renaissance. Men zal vrolijke werken van Banchieri zingen, maar ook liederen van de Duitse componist Schein.

New Sound
Zeer succesvol is hier al jaren dirigent Richard FitzHugh. New Sound is een groot koor van vijftigplussers, maar met een jeugdige sound en uitstraling. Het koor zingt pop- en musicalarrangementen. Het is het enige koor in Delft met een wachtlijst...


Elk koor zingt ongeveer 20 minuten, zodat het concert om 15.30 uur kan eindigen.

De toegang is gratis.

Meer weten? Check www.federatie-van-delftse-zangkoren.nl