Happily Ever After: 5 november te zien in Theater de Veste
Happily Ever After: 5 november te zien in Theater de Veste Foto: Joris-Jan Bos

Happily Ever After in Theater de Veste

cultuur

Maas theater en dans speelt zondag 5 november om 14.30 uur in Theater de Veste de dansvoorstelling Happily Ever After van choreograaf Jasper van Luijk.

De mooiste stervende zwaan, een slow motion sterfscène, een prins die steeds weer levend gekust wordt. Wie droomt er nu niet van Happily Ever After? Choreograaf Jasper van Luijk laat je zien wat er gebeurt na al dat lang-en-gelukkig leven.

Happily Ever After is een dansvoorstelling over de dood als deel van het leven, een loflied op het eindeloze einde. In korte schetsen komen eindeloos veel sterfgevallen langs, samengebracht in indrukwekkende beelden waarin performance en dans door elkaar lopen. Lichtvoetig, vrolijk en virtuoos fysiek, met een wonderlijk inventief decor waarbij de ruimte voor dansers en publiek steeds in beweging blijft.

''In dit werk razen we in een sneltreinvaart langs allerlei verschillende plekken en situaties waarin de dood een rol speelt", vertelt choreograaf Jasper van Luijk. "Van slapstick naar verstilling en van intens donker naar knallend licht. De hemel zie ik voor me als Garden of Eden. Tussen het leven en de hemel creëer ik een speeltuin als tussengebied, met bijvoorbeeld een wedstrijdje wie er het eerste boven is. Ik wil in Happily Ever After laten zien dat de dood niet altijd om te huilen is en vooral niet iets om bang voor te zijn.''

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 9 euro 50 en reserveren kan via www.theaterdeveste.nl.