Robin, met links haar trotse vader Danny de Jaeger. Rechts Lars Gouweleeuw.
Robin, met links haar trotse vader Danny de Jaeger. Rechts Lars Gouweleeuw.

Judoclub Team Gouwe Sports blij met honderdste lid

Algemeen

Team Gouwe Sports opende begin september officieel de deuren van haar dojo. Nog geen maand later mocht deze nieuwe judoclub al haar honderdste lid verwelkomen: de 2-jarige Robin de Jaeger.

Robin mag vanwege dit heugelijke feit van Team Gouwe Sports 100 dagen  gratis judoles volgen bij de tuimelaars. Met recht is Team Gouwe Sports dan ook de snelst groeiende club van Delft en omstreken te noemen.

Maar wat maakt deze club nu zo bijzonder dat het ledenaantal binnen luttele weken al in de dubbele cijfers is beland? Om te beginnen kent deze club een rijke judo historie door de achtergrond van de eigenaar Lars Gouweleeuw. Lars heeft de sport judo met de paplepel ingegoten gekregen. Hij is de zoon van groots  Olympisch judoka Joop Gouweleeuw. Lars weet dan ook als geen ander waar de sport voor staat en vertolkt de sport zoals Jigoro Kano die ooit bedoeld heeft. Respect voor elkaar is één van de belangrijkste lijfspreuken bij Team Gouwe Sports. Bovendien kent Lars in Jan Alphenaar een zeer gedreven compagnon en wordt hij ondersteunt door een professioneel team van vrijwilligers.

Voor elke leeftijdsgroep wordt er voor een ander lesprogramma gekozen en kent elk lesprogramma een consistente opbouw naar een bepaald doel. Zo heeft Team Gouwe Sports kort geleden Jeroen Tameling – een zeer ervaren wedstrijdjudoka en –coach - weten aan te trekken om te ondersteunen op het gebied van wedstrijdjudo.