Jeroen van der Werf voor zijn winkel Sleutelspecialist Delft, gevestigd aan de Verwersdijk 2. (foto: Asch Rast)
Jeroen van der Werf voor zijn winkel Sleutelspecialist Delft, gevestigd aan de Verwersdijk 2. (foto: Asch Rast) Foto: Asch Rast

Alles achter slot en grendel voor een mooie prijs met de Mul-T Lock

Algemeen

Het betreft niet zomaar een sleutelmaker in het pand aan de Verwersdijk 2. Nee, midden in het historische hart van Delft vindt u de Sleutelspecialist Delft.

Uiteraard is het mogelijk om sleutels bij te laten maken en in noodgevallen staan de specialisten paraat om een deur te openen. Ook geven zij advies omtrent het Politiekeurmerk Veilig Wonen, waarbij kortingen zijn te verdienen op verzekeringspremies. Maar veilig wonen kost ook wat. Sinds kort is er in de winkel een nieuw slot verkrijgbaar met een drie sterren SKG keurmerk in een aantrekkelijke prijsklasse, genaamd Mult-T Lock Classic. De driesterren zijn het hoogst haalbare in de slotenbranche.

Tegenwoordig is het erg makkelijk om het cilinder uit een slot te halen. De inbreker draait er één schroef in en wipt de cilinder zo uit zijn behuizing met een hefboomwerking. De Mul-T Lock cilinder is van gehard staal, waardoor een schroef geen kans maakt. Wanneer iemand toch probeert er een schroef in te draaien zal die veranderen in een gladde spijker. Ook is de sleutel beveiligd tegen kopiëren. Voor een mooie prijs een zeer goed slot, maar tegenwoordig zijn er ook tags en sleutelhangers die fungeren als digitale sleutel. Zelfs je telefoon kan gebruikt worden als 'sleutel'.


Met vier specialisten in de zaak en een ruim assortiment aan kluizen en sloten, is er altijd een advies op maat. "Wij willen de klanten gewoon goed voorlichten. Verkopen blijft natuurlijk verkopen, maar we willen de klanten met echt goede producten en een tevreden gevoel naar huis sturen", zegt Jeroen van der Werf. Sinds afgelopen april bestaat zijn winkel 20 jaar. "Mijn vader was vertegenwoordiger van sleutels en kluizen. Zo raakte ik besmet en zo werd ik op een dag wakker als Sleutelspecialist. Deze locatie in de binnenstad is ook een prachtige plek om te werken. Juist in de oude binnenstad kom je ouderwetse sloten en dergelijke tegen om wat mee te hobbyen." Van der Werf doelt daarmee op bijvoorbeeld oude kasten en kisten waarvan sleutels al decennia zoek zijn. Dergelijk oude parafernalia maakt het werk ook interessant, omdat het vaak een hele andere aanpak behoeft. "Dat soort dingen kosten vaak meer tijd. Maar ook dat zijn dingen die het vak mooi maken."

Voor meer informatie, kom eens langs in de winkel of kijk op www.sleutelspecialistdelft.nl.