Wasstraat De Walvis (links) en het tankstation van Tinq (rechts) moeten wijken voor nieuwbouw (achter).
Wasstraat De Walvis (links) en het tankstation van Tinq (rechts) moeten wijken voor nieuwbouw (achter).

De Walvis gaat weg uit Delft

Algemeen

DELFT – Wasstraat De Walvis gaat Delft verlaten. Noodgedwongen. Vanwege nieuwbouw op de huidige locatie gaat de wasstraat hier medio december officieel dicht.

"We zijn al onze klanten, die hier de afgelopen zeven jaar hun wagen kwamen wassen, hartstikke dankbaar", zegt Marcel van Veen van Wasstraat De Walvis. "Om hen te bedanken hebben we nog tot de sluiting eind dit jaar allerlei leuke acties." Eén daarvan is dat op zondag alle wasprogramma's slechts 6 euro kosten. Wie op de hoogte wil blijven van alle acties, kan het beste de Facebook-pagina van Wasstraat De Walvis in de gaten houden.

Ook goed om te weten: vanwege de sluiting kunnen de waspassen niet meer worden opgewaardeerd. Nieuwe abonnementen kunnen niet meer worden afgesloten. Wie nog tegoeden op de waspas heeft, doet er verstandig aan dit uiterlijk begin december op te maken of anders na die tijd te besteden in één van de andere vestigingen van De Walvis, elders in het land. Verder zal De Walvis komende tijd soms gewijzigde openingstijden hebben. "Omdat we vanwege de bouw hier soms geen water of elektra hebben. Heel vervelend, maar het is niet anders."

De Walvis was het liefst in Delft gebleven, maar moet straks wijken voor nieuwbouw. Ook het tankstation van Tinq, waarvan De Walvis de wasstraat huurt, zal hier verdwijnen. De Walvis wist, toen het zich op deze plek naast de Hoven Passage vestigde, al dat dit een tijdelijke locatie was. "We wisten alleen niet wanneer het moment precies zou komen dat we hier weg moesten", vertelt Marcel van Veen. "De laatste tijd is alles in een stroomversnelling geraakt." De Walvis ging naarstig op zoek naar een nieuwe plek in Delft, maar kon die niet vinden. Van Veen hoopt nu in een andere stad een nieuwe vestiging van De Walvis te kunnen openen.