Thomas Sihombing schoot Full Speed met een zondagsschot langs SEP, waardoor Full Speed de finaleronde van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal bereikte. (foto: Roel van Dorsten)
Thomas Sihombing schoot Full Speed met een zondagsschot langs SEP, waardoor Full Speed de finaleronde van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal bereikte. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Finalisten Stad Delft Bokaal bekend

sport

DELFT – De voorrondes van de Stad Delft Bokaal zitten erop. Zaterdagmiddag maken Vitesse Delft, Ariston '80, Wippolder, Concordia, Full Speed en DHL onderling uit wie zich het komend jaar de beste ploeg van Delft mag noemen.

Wippolder maakte dinsdagavond op het terrein van Concordia indruk door de gastheer met 0-2 te verslaan en bond ook Delfia aan de zegekar (4-0). Voor Jordy Krassenburg was het een fijne avond. "Want ik zit weer bij de groep. Ik heb een aantal jaren met heel vervelende blessures achter de rug. Afgelopen seizoen stroomde ik weer in, maar gedurende het seizoen is dat altijd lastig, al heb ik wel een aantal invalbeurten gehad."
Krassenburg laat niets aan het toeval over. "Ik zit nu veel in de sportschool om mijn knieën sterk te houden, zodat zo'n overtreding me niet nog eens overkomt. Daarbij heb ik de trainer gevraagd me zoveel mogelijk in te zetten, om te kijken hoe het gaat. Vandaag ging het best lekker, al kunnen we nog stukken beter dan we hebben laten zien. Het is fijn dat we de finaledag hebben bereikt. Zaterdag kan een aantal jongens niet, waardoor er nog meer jeugd de kans krijgt. Ik kijk ernaar uit, want het is heerlijk om weer op het veld te staan."
Ook Concordia, net als DHL een voortreffelijk gastheer, behaalde de finaleronde door Delfia te verslaan. In de andere poule waren het Vitesse Delft en Ariston '80 die de finaledag behaalden en daarmee kersverse eersteklasser Delft naar huis stuurden.
Op woensdag werd gespeeld in een poule met Full Speed, DHL, SEP en DVC, waarvan de eerste twee ploegen zich voor de finaleronde plaatsten. Ook SEP deed tot op de laatste wedstrijd mee om een plek. "Ondanks dat we zaterdag ontbreken, zijn zeker op de goede weg", vertelt trainer Marco Immers, die overkwam van Delfia. "Ik moet zeggen dat het niveau van de spelers me honderd procent meevalt. Daarbij ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik in mijn staf gebruik kan maken van de mannen die de club vorig seizoen in veilige haven hebben geloodst."
Immers heeft dus niets te klagen. "We hebben afgelopen weekend een goede start gehad tegen SJZ en ik heb het gevoel dat het allemaal meer klopt. Dit is een geweldige club met een mooie mix van routine en jonge spelers. Daarnaast hebben we ons ook goed versterkt.  Het mooie is dat er alleen maar meer jongens van onderaf bijkomen en dat een aantal geblesseerde jongens ook weer terugkomt. Als je ziet dat we het tegen DHL net weggeven en tegen Full Speed door een zondagsschot verliezen, doen we het helemaal zo gek nog niet. Het kon weleens een mooi seizoen worden voor ons."
Dat zondagsschot was afkomstig van de rechtervoet van Thomas Sihombing, die met Full Speed de afgelopen vier edities van het toernooi in de finale stond. "Ik dacht: 'Laat ik eens gek doen' en vervolgens vloog hij er best lekker in. Dat we vervolgens van DHL verloren was zonde, maar het belangrijkste is dat we er zaterdag gewoon bij zijn. We vorige week zondag begonnen, dus nu anderhalve week bezig. We zijn vooral in de breedte veel groter. Dat was wel nodig ook, want vorig seizoen waren er na de winterstop wedstrijden waarbij we maar met twaalf spelers naar een wedstrijd gingen."
Sihombing kijkt uit naar de finaledag. "We hebben de afgelopen vier jaar in de finale gestaan, maar de laatste drie keer was Vitesse Delft het sterkst. Vorig jaar waren we er wel het dichtstbij van de voorgaande edities. Zaterdag komen we ze in de poule tegen, dus kunnen we ze in ieder geval niet in de finale treffen. Helaas kan ik er zelf niet bij zijn, maar de jongens die er wel zijn, zullen het vast goed doen."

De finaleronde wordt zaterdagmiddag op het terrein van DHL gespeeld. In de eerste poule nemen Wippolder, Ariston '80 en DHL het tegen elkaar op voor een plaats in de finale, terwijl in de tweede poule Concordia, Full Speed en Vitesse Delft het tegen elkaar opnemen om een plaats in de finale, die om 15.30 uur wordt gespeeld."