Jolanda Peeters: één van de kunstenaars van Kadmium.
Jolanda Peeters: één van de kunstenaars van Kadmium.

De Kunstenaars van Kadmium #16

cultuur

In de rubriek 'De Kunstenaars van Kadmium' wordt op deze website om de week een andere kunstenaar belicht. Deze week deel 16, met Jolanda Peeters.

Naam: Jolanda Peeters
Discipline: autonoom beeldende kunst
Website: www.jolandapeeterskunst.nl
E-mail: jolanda2609@gmail.com

"Vervormen van de werkelijkheid, door materiaal anders te gebruiken en in een ander perspectief te plaatsen,:dat doe ik graag", legt Jolanda Peeters uit. "Niet om het vervormen zelf maar om te ontdekken hoe de realiteit ook had kunnen zijn."       

"Ik hou van het onderzoek naar krachten die op elkaar inwerken en ga de uitdaging aan deze krachten te manipuleren op een wijze waardoor er een nieuwe samenhang ontstaat. Deze samenhang heeft een eigen schoonheid die bijzonder, maar vaak wel vergankelijk is."

Ze gebruikt ruwe oorspronkelijke materialen zoals metaal, gips en hout. "Het is uitdagend om met deze materialen en invloed van natuurlijke oerkrachten zoals licht, water en beweging een nieuwe werkelijkheid, een nieuwe vorm, te zien of te creëren", geeft Jolanda Peeters aan.        

In 2015 studeerde ze af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam en sinds voorjaar 2016 is ze aangesloten bij Kadmium.