HET is maar dat u het WEET

Algemeen

Op meerdere locaties in Midden-Delfland is zaterdag 26 augustus van 13.00 uur tot 16.30 uur het poëziefestival Dichter bij de Boerderij. Kaarten kosten 10 euro. Zie voor meer info www.vockestaert.nl en www.chrlyceumdelft.nl.

In de Sir Winston Club in Rijswijk is zaterdag 28 oktober een reünie voor oud-leerlingen en –leerkrachten die op de Dr. Anton Philips MAVO in Rijswijk hebben gezeten. Aanmelden kan via dapmavo@gmail.com of de Facebook-pagina van De Dr Anton Philips MAVO.

Cultuurstek Den Hoorn organiseert zaterdag 26 augustus van 12.00 uur tot 17.00 uur een middag vol sport en spel en geschiedenis van de wijk Look-west. Dit vindt plaats in en rond de voetbalkooi aan de Victoria. De middag is bedoeld om bewoners, waaronder statushouders die er recent zijn komen te wonen, met elkaar in contact te laten komen.

Agrarische Natuurvereniging Vockestaert heeft drie nieuwe wandelroutes door de polders van Midden-Delfland toegankelijk gemaakt, met lengtes van 5, 12 en 15 kilometer. Ze zijn te vinden op vockestaert.nl.

FNV organiseert voortaan elke eerste donderdag van de maand van 19.00 uur tot 21.00 uur een spreekuur in de Hoornbloem aan het Koningin Julianaplein 1-3 in Den Hoorn. Iedereen kan hier dan terecht met vragen over werk, inkomen, sociale zekerheid, loopbaan of letselschade. Bel voor meer info naar 088 - 368 0 368 of kijk op fnv.nl.

De KNNV afdeling Delfland doet zondag 27 augustus mee aan de Nacht van de Vleermuis. Belangstellenden worden uitgenodigd om 20.30 uur te verzamelen bij het Melarium aan het Melariumpad in Delft. Eerst is een inleiding, daarna gaat iedereen naar buiten om vleermuizen en nachtvlinders te ontdekken. De activiteit zal tot 23.00 uur duren en is gratis toegankelijk. Mail voor meer info en aanmelden naar afdelingdelfland@knnv.nl.

In Bierfabriek Delft aan de Burgwal kan iedereen vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus terecht voor de lekkerste jazz. Deze wordt op vrijdag verzorgd door dj Tin Tin, zaterdag wordt de muziek verzorgd door Wicked Jazz Sounds en Kremlin Disko. De toegang is gratis. Meer info: www.bierfabriek.com.

IVN Delft organiseert zondag 20 augustus van 14.00 uur tot 15.30 uur een mindfulnesswandeling. De start is om 14.00 uur bij de brug aan het einde van de Bieslandseweg / Hazepad in Delfgauw. Deelname is gratis en reserveren niet nodig. Meer info: www.ivn.nl/delft.

Stichting Welzijn Midden-Delfland organiseert vanaf maandag 9 oktober een cursus Zin in Vriendschap, voor vrouwen van 55 jaar en ouder. Deze omvat acht bijeenkomsten die van 19.30 uur tot 21.00 uur plaatsvinden aan de Prins Willem Alexanderhof 2 in Den Hoorn. Deelname is gratis. Mail voor meer info en aanmelden naar info@swmd.nl of bel 015-2625864.

Dorcas Hulp Delft en Haaglanden gaat zaterdag 26 augustus op meerdere plekken in Delft kleding, dekens en schoeisel inzamelen. Kijk voor de inzamelpunten op www.dorcashulpdelft.nl of bel naar 06-48525932.

Het Repair Café Nootdorp strijkt zaterdag 19 augustus van 10.00 uur tot 12.00 uur neer in basisschool De Regenboog aan de Koningin Julianastraat 1 in Nootdorp.