Het Bierfestival op de Brabantse Turfmarkt. (foto: archief)
Het Bierfestival op de Brabantse Turfmarkt. (foto: archief)

Bierfestival op de Brabantse Turfmarkt

advertenties

Omdat het Delftse bierfestival, wat door Bierlokaal Locus Publicus wordt georganiseerd, dit jaar alweer tien jaar bestaat, wordt tijdens de komende editie op zondag 27 augustus iets extra's gedaan.

Het event gaat dit keer gepaard met de verkiezing van het lekkerste bier van Zuid-Holland.

Alle bierbrouwerijen van Zuid–Holland hebben daarom een uitnodiging gekregen om twee van hun lekkerste bieren in te zenden. Diverse brouwerijen hebben hier gehoor aan gegeven en dit gedaan.

Een deskundige jury, bestaande uit bierkeurmeesters onder leiding van Eugene Straver, hebben deze bieren vorig weekend geproefd en hier een winnaar uit gekozen. Dat was een moeilijk besluit volgens Straver, maar de jury was het unaniem eens. De winnaar wordt tijdens het 10e Delftse bierfestival, wat gehouden wordt op zondag 27 augustus, om 13.00 uur bekend gemaakt.

Bierfestival
Het tiende Delftse Bierfestival wordt gehouden op de altijd gezellige Brabantse Turfmarkt. Het begint om 11.00 uur en wordt om 19.00 uur afgesloten met de Delftse band. Er zijn 25 bierbrouwerijen uit Nederland en België aanwezig en natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht.
Kijk op de Facebook-pagina van het Delftse Bierfestival voor een overzicht van de brouwerijen die zondag 27 augustus in de Prinsenstad van de partij zijn.