Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren de kranten zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van zondag 17 augustus. De krant opende met het nieuws dat er een Amerikaans stel naar Delft is gereisd om elkaar in de Prinsenstad het ja-woord te geven.

Vanwege het lekkere en warme weer heeft Zwembad Kerkpolder besloten de langere openingstijden komende weken te handhaven. Het buitenbad is en blijft dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend voor iedereen die er een verfrissende duik wil nemen.

SEP organiseert vanwege haar 50-jarig jubileum een officieus Delfts kampioenschap zaalvoetbal.

Bij RKDEO wordt het nieuwe hoofdveld geopend. Die heugelijke gebeurtenis laat de vereniging niet ongemerkt voorbijgaan. Publiek wordt allereerst getrakteerd op een optreden van de harmonie. Daarna landen parachutisten met vlaggen èn de wedstrijdbal voor de derby tegen SV Nootdorp, die deze avond wordt gespeeld.

In Den Hoorn wordt het pand van de oude veiling gesloopt.

De entree voor het buitenbad van Zwembad Kerkpolder bedroeg 5 gulden 25, voor een Brother AX410 electronische schrijfmachine moest 229 gulden worden neergelegd.