Afbeelding

De Bagijnetoren: een escaperoom 2.0

cultuur

Delft is sinds deze zomer een escaperoom rijker. De ruim vijf eeuwen oude Bagijnetoren aan Phoenixstraat doet tegenwoordig dienst als escaperoom, waar de bezoekers een mysterie rond Willem van Oranje moeten oplossen.

Escaperoom de Bagijnetoren is niet zomaar een escaperoom, benadrukt ondernemer Martin Huisintveld. "De deur gaat niet op slot en deelnemers hoeven niet op zoek naar codes", vertelt hij.

Willem van Oranje
Omdat de Bagijnetoren zich in dezelfde straat als Museum Prinsenhof Delft bevindt, waar Willem van Oranje in 1584 werd vermoord, is gekozen voor een verhaal waarin de Vader des Vaderlands een hoofdrol vertolkt. "Zijn geest wordt wakker en denkt dat het land nog wordt overheerst door Spanjaarden.
Deelnemers moeten in één uur tijd aantonen dat ze nu juist in het meest vrije land ter wereld wonen." Na afloop wordt altijd nog even nagepraat en worden het verhaal en de gemaakte keuzes besproken.
Bezoekers zijn lovend over de nieuwe escaperoom. Op de Facebook-pagina Escape De Bagijnetoren staan talloze positieve beoordelingen. "Veel mensen waarderen de originaliteit, de decoratie en het historische verhaal. Ze vinden het mooi bij Delft en zo'n unieke oude toren passen", geeft Martin Huisintveld aan.
Groepen van twee tot en met acht personen kunnen de uitdaging van Escaperoom De Bagijnetoren aangaan. "Omdat het aankomt op communiceren en samenwerking, is het een ideaal teambuildings-uitje", zegt Martin.

Kortingsactie
Speciaal voor lezers van NAAR DELFT heeft Escaperoom De Bagijnetoren een mooie kortingsactie. Iedereen die online via www.debagijnetoren.nl boekt en als kortingscode NAARDELFT invult krijgt 10 euro korting. Dit kan nog tot eind september 2017.
In die periode kan wel – met korting – voor de maanden erna worden gereserveerd.